Norsk bredde på Hove

Hovefestivalen har sikret seg fem nye norske navn.

The Lionheart Brothers
Foto: Racing Junior / NTB

Madrugada-vokalisten Sivert Høyem
Foto: Andersen, Ståle / SCANPIX

Les også: Hove får eldrehjelp

Les også: Usynlige Hove-sponsorer

Alt om Hovefestivalen!

Hovefestivalen har sikret seg fem nye navn til arrangementet på Tromøya utenfor Arendal til sommeren, alle norske.

De fem er Sivert Høyem, The Lionheart Brothers, William Hut alias William Marhaug, Rockettothesky alias Jenny Hval og Dimension F3H fra Sandefjord.

- Det er fem vidt forskjellige artister og grupper som på hver sin måte representerer strømninger i norsk rock og pop anno 2007. Det er viktig for oss med en god og bred norsk programprofil, sier Hovefestivalens Peer Osmundsvaag.

Godt norsk

William Hut alias William Marhaug
Foto: Gitte Johannessen / K&U

Sivert Høyem er vokalist i Madrugada, og imponerte både kritikere og platekjøpere da han på tampen av fjoråret slapp sitt andre soloalbum, «Exiles».

The Lionheart Brothers består av folk som enten spiller eller har spilt i Serena-Maneesh, 120 Days eller Silence The Foe. Deres nye album «Dizzy Kiss» fikk en sekser i Adresseavisen og en femmer i Dagbladet.

Willy Marhaug, med artistnavnet William Hut, var tidligere vokalist i Poor Rich Ones, og kom med stemning og melankoli i sin fjerde plate, «Nightfall», på slutten av fjoråret.

Rockettothesky var en av fjorårets store, norske nykommere med sine myke melodier og ultrapersonlige tekster. Debutalbumet «To Sing You Apple Trees» ble kjapt en kritikerfavoritt da det kom ut i begynnelsen av oktober.

Sterk metal

Dimension F3H fra Sandefjord er ifølge festivalledelsen et av de mest interessante norske metalbandene om dagen. De blir en av flere sterke metalgrupper på festivalen.

Fra før har Hove fått bekreftelse fra trash metalgruppa Slayer og det Atlanta-baserte bandet Mastodon - to sentrale metalband.

Andre artister som per i dag er bekreftet er amerikaneren Paul Wall, kristiansundbandet 120 Days, amerikanske Hatebreed, britiske Cansei de Ser Sexy, norske Pleasure, britiske 1990s, amerikanske Me First And The Gimme Gimmes og The Presets fra Australia.

Hovefestivalen arrangeres på naturskjønne Tromøya utenfor Arendal fra 25. til 29. juni.

(NRK/NTB) 

Kulturstrøm