NRK Meny
Normal

Norsk blogg-farsott avslører: – Så lett er det å «fake» perfekte kroppsbilder

Den norske treningsbloggeren Gina Sophie har fått nok av presset om å fremstå perfekt. Nå avslører hun hvordan mange «jukser» seg til den perfekte kroppen på sosiale medier.

Personlig trener Gina Sophie

«Jeg er lei av den perfekte verden vi skal leve i, hvor treningstøyet skal alltid være nytt og fresht, sminka må være rett, håret være fint, poseringene på Instagram må minst inneholde rumpe, pupper, eller mage,» skriver personlig trener og bloggerdebutant Gina Sophie.

Personlig trener og blogger Gina Sophie

Personlig trener og blogger Gina Sophie tar et oppgjør med «perfekte» bilder på Instagram.

Foto: Gina Sophie / Privat

Hun startet en blogg for fire dager siden, men har allerede klart å få over 100.000 visninger på et blogginnlegg om fitnessbilder.

– Da jeg selv begynte å bruke Instagram, forsøkte jeg også å posere på ulike måter for å få kroppen min til å fremstå best mulig. Etter hvert innså jeg hvor villedende slike bilder er. Tanken på at folk blir lurt av slike poseringer, begynte å irritere meg mer og mer, sier Gina Sophie til NRK.

I det populære blogginnlegget ramser hun med ironisk undertone opp ulike måter folk på sosiale medier jukser til seg en veltrent kropp ved å vise frem diverse flatterende poseringer.

 • Se bildene i albumet i toppen av saken.

– Vis frem den virkelige kroppen

Gina Sophie vil oppmuntre folk til å vise frem kroppen slik den virkelig er.

– De som poserer på denne måten, tenker ikke over effekten slike bilder har på unge mennesker. Ikke tenk på likes og populariteten, men tenk på dem som ser slike bilder og tror at dette er virkeligheten, sier hun.

– Mange ser et bilde på Instagram og sier til seg selv at de vil ha en sånn kropp. Men det krever veldig hardt arbeid, og noen ganger er det urealistisk. Alle har ulike forutsetninger når det kommer til kroppen. Sats heller på å bli den beste versjonen av deg selv, sier hun.

Så hvis du er en av de som har sett disse poseringene og tenkt; Fy søren, for en kropp. Nei, det er ikke kroppen, det er poseringene som gjør kroppen slik.

Gina Sophie / ginasophiept.blogg.no

Får støtte fra fotograf

Rolf Ørjan Høgset

Fotograf Rolf Ørjan Høgset roser Gina Sophie for å ha brukt seg selv som eksempel.

Foto: Privat

Kjendisfotograf Rolf-Ørjan Høgset synes det er bra at Gina Sophie tar opp temaet.

– Tingene hun skriver om, utgjør bare en veldig liten del av alle «triksene» vi fotografer bruker for å få modellene til å se så vakre og tiltrekkende ut som mulig. Vi utøver kraftig manipulering gjennom hele prosessen, fra makeup, styling og lyssetting til retusjering og bildemanipulering, sier Høgset.

– Til tross for at jobben min er å «jukse», eller i hvert fall bruke alle midler, for å få folk til å se så bra ut som mulig, så vil jeg oppfordre folk til å være seg selv og ikke prøve å leve opp til alle idealene, sier Høgset.

Kulturstrøm

 • Vakkert med Susanna

  Lyst til å høre noe fint? Sjekk denne videoen med Susanna Wallumrød og hennes band, live i NRK Radio. Musikken er fra hennes nye plate «Go Dig My Grave». Plata fikk strålende anmeldelser da den kom i vinter.

 • Bekreftet som ny Bond-regissør

  – Vi er glade for å kunngjøre at den eksepsjonelt talentfulle Danny Boyle vil lede Daniel Craig i sin femte film som James Bond, sier Michael G Wilson og Barbara Broccoli fra EON Productions i en uttalelse til The Guardian. Boyle har tidligere vunnet en Oscar for filmen «Slumdog Millionaire».

  Video Filmbonanza; - Dette er ikke en horrorfilm
  Foto: Nyhetsspiller
 • Vil følge med bokbransjens kanaler

  Kulturminister Trine Skei Grande mener det er viktig å følge mer med på utviklingen av bokbransjens salgskanaler fremover. Hun er kritisk til at forlaget Cappelen Damm har en overvekt av egne boktitler i tre av sine salgskanaler, deriblant Storytel med 80 prosent av boktitler fra samme forlag, skriver Klassekampen. I en e-post til avisen skriver hun at bokbransjen ikke bare skal ha rettigheter, men også plikter.

  Trine Skei Grande
  Foto: Anne Liv Ekroll / NRK