NRK Meny
Normal

Smørsyngende norsk monster vant publikumspris i USA

Den norske kortfilmen Bendik og monsteret sjarmerte publikum på filmfestivalen i Palm Springs. Natt til mandag stakk den av med den gjeve publikumsprisen for beste animerte kortfilm.

Bendik

VANT PUBLIKUMSPRIS: Filmen om Bendik og monsteret handler om å føle seg utenfor. Nå er animasjonsfilmen «inne» hos det nord-amerikanske publikum.

Foto: Kool Produktion

Bendik og monsteret

SJARMERTE PUBLIKUM: Bendik og det smørsyngende monsteret.

Foto: Kool Produktion

Bendik og monsteret er en morsom og litt alvorlig historie om en ensom gutt og et monster som drømmer om å bli smørsanger.

– Det er helt uvirkelig at min lille film har fått publikumsprisen på Nord-Amerikas største kortfilmfestival. Det tok noen minutter før jeg skjønte at Bendik og monsteret faktisk hadde vunnet, men da det gikk opp for meg ble jeg veldig glad, jubler regissør og produsent Frank Mosvold fra Kristiansand i en pressemelding.

– Den gjeveste prisen

Palm Springs Shortfest regnes som en av USAs største og viktigste kortfilmfestivaler og Mosvold er spesielt glad for at hans film kunne ta med seg selveste publikumsprisen hjem til Norge.

– Publikumsprisen er jo den gjeveste prisen for jeg lager film for å glede og kommunisere med andre. Bendik og monsteret handler om å føle seg utenfor og det tror jeg jo egentlig vi alle gjør på en eller annen måte.

Smørsyngende monster

I Bendik og monsteret møter vi den ensomme gutten Bendik som liker å leke med fingerdukker på rommet sitt, mens Freddy, den nye machokjæresten til mamma, gir ham boksehansker i gave.

Under sengen dukker det opp et monster som blir veldig skuffet og lei seg når Bendik ikke blir redd. Men monsteret vil helst synge smørsanger og være entertainer, og aller helst for et kvinnelig publikum.