Normal

Norgesglasset 31.08.07

Nødtelefon digitalt bakkenett - Endring og undring - Vår daglige Beatles: "Within You, Without You" - Kvinner, lesing og lettlest

Foto: Illustrasjon: Per Kristian Johansen / NRK

Hør: Norgesglasset 31.08.07

Nødtelefon digitalt bakkenett

 

Områdesjef i Medietilsynet, Tor Erik Engebretsen åpner en nødtelefon for alle som er forvirra i samband med innføring av digitalt bakkenett i Norge. Lørdag 1. september er det offisiell åpning av det digitale bakkenettet - i første omgang åpner det i Rogaland. Nummeret er 815 52900 og det er bemanna fra om med mandag 3. september. Du kan også sjekke nettsiden www.digitaltvinorge.no.

Endring og undring

Astrid Nøklebye Heiberg

Astrid Nøklebye Heiberg.

Foto: Sjur Sætre / NRK

Hun har satt tydelige spor i det norske samfunnet både som forsker, politiker og som frivillig. Astrid Nøkleby Heiberg har virkelig vært i vinden, og i en alder av 71 holder hun fortsatt høyere tempo enn de fleste. Nå har hun skrevet bok om det å bli gammel. Der beskriver hun det å bli gammel som en avenningskur, at hun må kjempe for å bli hørt og sett, men samtidig at det å bli gammel gir stor frihet. Endring og undring, jakten på alderdommen heter boken. Reporter Sjur Sætre møter Astrid Nøklebye Heiberg på en benk i Frognerparken.

Vår daglige Beatles:

"Within You, Without You"

George Harrison følte seg utenfor da The Beatles laget sitt mesterverk "Sgt. Pepper's Lonely Hearts Club Band" i 1967. Han fikk bare én låt med på albumet, men det var til gjengjeld en komposisjon som skilte seg kraftig ut.

Kvinner, lesing og lettlest

Kvinner leser flest bøker, mens menn langt sjeldnere splitter permene på ei bok. Førsteamanuensis ved Høyskolen i Oslo, Cecilie Naper, forteller at kvinner elsker historiske kjærlighetsromaner, og at det er de som kjøper bøkene sine i kiosken som leser mest. Reporter: Vibeke Schjem.

Hør: Norgesglasset 31.08.07

Norgesglasset NRK P1

 

Kulturstrøm

 • Michael Kors kjøper Versace

  Den amerikanske designeren Michael Kors kjøper det italienske motehuset Gianni Versace for 17,5 milliarder kroner. Prisen for oppkjøpet er 1,83 milliarder euro eller 2,12 milliarder dollar.

 • Oppretter kvensk filmfestival

  Nordnorsk filmsenter ønsker å opprette en filmfestival for kvenskspråklige. Den kvenske filmregissøren Anstein Mikkelsen skal fronte festivalen. Målet er å vise filmer med kvensk tematikk til et større publikum, melder filmsenteret.

 • Tilbakegang for papiraviser

  Papiravisene har en tilbakegang på 7,7 prosent sammenlignet med første halvår i fjor, viser tallene fra Mediebedriftenes Landsforening. Ti papiraviser har fått flere lesere, mens 78 aviser har fått færre. Klassekampen har fått flest nye lesere.

  Papiraviser
  Foto: Kristin Granbo / NRK