NRK Meny
Normal

Norgesglasset 29.11.07

Psykiatrien i moralsk krise - Bursdagsselskap - Vår daglige Beatles: "Sun King" - Norske soldater under fremmed flagg - Ingvild Wedaa Tennfjord kåserer

Foto: Illustrasjon: Per Kristian Johansen / NRK

Hør: Norgesglasset 29.11.07

Psykiatrien i moralsk krise

Psykiatrien er i moralsk krise, den har alt for nære bindingar til legemiddelindustrien, det hevdar filosof Einar Øverenget ved Humansistisk Akademi i ein kronikk i Aftenposten idag.

Mange, både professorar, overlegar, psykiaterar, pårørande og pasientar har tatt kontakt med han og seier at dei deler bekymringa hans. Men dei vegrar seg for å stå fram.

- Bruk av legemiddel innen psykiatrien er omstridt. Det er ikkje rart, men vi må kunne stole heilt på at fagpersonar som fremjer syn i favør av eit legemiddel ikkje gjer det på grunn av dei enorme pengesummane som ligg i legemiddelindustrien, seier Øverenget i samtale med programleiar Pål Plassen i Norgesglasset.

Bursdagsselskap

For noen foreldre er barnebursdagsselskapet årets to verste timer. De gruer seg i ukevis og legger fortvilet slagsplaner for å overleve det kaoset de vet vil komme. En av Norgesglassets medarbeidere, Ann Jones, har det akkurat sånn om dagen.

Vår daglige Beatles:

"Sun King"

Det skal handle om den franske solkongen, det originale Fleetwood Mac og en tullete tekst i "Vår daglige Beatles".

Norske soldater under fremmed flagg

Stadig flere norske kvinner og menn som har avtjent verneplikten står i kø for å delta i internasjonale oppdrag, dette skriver Adresseavisen. Stabssjef Per Iver Norman tror dette skyldes at vervingen nå også er mulig via internett. Men internett er likevel neppe hele forklaringen, tradisjon er kanskje også et stikkord. - Norske soldater i internasjonale oppdrag er ikke noe nytt, sier historiker Torstein Torgner ved Forsvarsmuseet. Reporter er Agnete Daae-Qvale Holmemo.

Kåseri

Ingvild Wedaa Tennfjord kåserer: "Boligkrakk? -Neida!"

Norgesglasset NRK P1