NRK Meny
Normal

Norgesglasset 28.05.08

Legg seg under kniven før bikinisesongen - Andrews Sisters på museum - Dagen i dag 28. Mai - Norsk misnøye - En laks pr sesong - Smaken av Norge - Norsk Luftambulanse 30 år - Postkort fra livet

Foto: Illustrasjon: Per Kristian Johansen / NRK

Hør: Norgesglasset 28.05.08

Legg seg under kniven før bikinisesongen

Får du det betre med større pupper og mindre lår? Det er slett ikkje sikkert, seier psykolog Tillmann von Soest. Likevel har privatklinikkane det så travelt før badesesongen at kirurgane må jobbe overtid for å få unna alle operasjonane.

- Eg kjem rett frå ein brystforstørring, og etterpå skal eg utføre fettsuging på hofter og lår. Disse to inngrepa er særlig sesongbetinga. Når mai kjem har me nesten ikkje kapasitet, så for å få operert alle som ynskjer det må me til og med operere på søndagar.

Det seier kirurg Erik Dillerud ved Fornebuklinikken. Han seier det alltid er ekstra travelt før sommaren, men at talet pasientar har auka voldsomt dei siste 3-4 åra.

Andrews Sisters på museum

Ein kvinnelig seriemorder, gullgravara og verdenskjente musikara er samla på Granby gård i Selbu i Trøndelag. Og kvifor, skal du få høyre no.

Dagen i dag

28. Mai

"Jeg ville bygge bru mellom øst og vest!" Slik begrunner Rust sin ville ferd mot Moskva tjue år etter. Den unge tyskeren fløy et Cessna-fly alene og landet nær den røde plass. Etter et fengselsopphold på 14 mnd ble han satt fri og utvist fra Sovjet.

Rep: Bjørn Vang.

Norsk misnøye

Vi tjener alle for lite. Norge er eit bontlaust sluk, seier vår kåsør Tron Soot-Ryen.

En laks pr sesong

På søndag begynner laksefisket i de fleste norske elevene, men villaksen trues av langt mer enn ivrige laksefiskere. I tillegg til elvefisket i seg selv er laksen også utsatt for sykdommer, klimaendringer, notfiske i sjøen og innblanding av dårlige gener fra oppdrettslaks. Mange frykter for villaksens og laksefiskets fremtid. Den tidligere fotballproffen Vegard Heggem gjør det. Han har overtatt familiegården ved lakseelven Orkla i Sør-Trøndelag og foreslår kvote på en laks pr fisker i løpet av sesongen og det spørs om ikke det kommer til å vekke endel reaksjoner.

Ved reporter Sjur Sætre.

Smaken av Norge

De fleste kjenner karve som frø som brukes til krydder. Men også planten kan spises, spesielt de første skuddene, karvekålen. De kan brukes på flere måter med i radiokjøkkenet lager Inge Johnsen og Jan Kofoed stuing med hakket karvekål og poteter.

Norsk Luftambulanse 30 år

Ut frå skylaget på de minst gjestmilde steder i inn og utland kommer Norsk Luftambulanse flygande for å redde liv. I år feirar selskapet at det har gått 30 år sidan selskapet hadde sin trange fødsel i 1978.

Postkort fra livet

Han hadde røyka i 70 år. På sykehuset hadde han gått fire dager uten røyk, men så grep slekta inn. Dagens Postkort fra livet er sendt oss av Wenche Søby fra Sandnes:

Norgesglasset NRK P1

Hør: Norgesglasset 28.05.08

Kulturstrøm