NRK Meny
Normal

Norgesglasset 28.03.08

Dommer-mangel - Dagen i dag 28. Mars - Renholdere sliter - Postkort fra livet

Foto: Illustrasjon: Per Kristian Johansen / NRK

Hør: Norgesglasset 28.03.08

Dommer-mangel

Tippeligaen sparkes i gang i morgen, men nesten 2000 dommere mangler foran årets fotballsessong. Hvorfor vil ikke flere bli dommere? Mangler vi respekt for dommeren eller er det rett og slett for mange skremmende engasjerte foreldre der ute.

Reporter Agnete Daae-Qvale Holmemo snakker med Dommersjefen i Norges Fotballforbund, Runde Pedersen, som vedgår at å dømme en kamp kan være skremmende, og at en dommer bør være robust.

Dagen i dag

28. Mars

Dagen i dag for 7 år siden døde eventyrer, fangstmann og arkeolog Helge Ingstad. Han og kona fant det endelige beviset for norsk bosetting i Amerika, i Vinland. Tron Soot-Ryen snakker med Arne Emil Christensen som var med på oppdagelsen.

Renholdere sliter

En av fem kvinnelige renholdere har fått angst og depresjon på grunn av jobben. Ensomhet, dårlig ledelse og språkproblemer plager kvinnene, viser ny undersøkelse. Reporter Thor Henry Bjor har snakket med forsker ved Arbeidsforskningsinstituttet, Migle Gamperiene.

Postkort fra livet

Postkort fra livet
Foto: Montasje: Tuva Tagseth / NRK

Når du rusla rundt på Teknisk Museum i Oslo kjem du fram til noko som heiter Knops Klokkesamling, ei fascinerande gruppe med vakre ur i ulike varianter.

Men så fekk vi eit postkort frå Elisabeth Knoph i Sogndal sitt liv, eller nærmare bestemt frå oppveksten til Elisabeth. Og plutselig sit vi og smiler av ei veksande og tikkande nevrose. Her kjem framveksten av Knophs Klokkesamling gjennom eit Postkort frå livet.

Norgesglasset NRK P1

Hør: Norgesglasset 28.03.08