NRK Meny
Normal

Norgesglasset 23.06.08

Kjøling på helsa løs - Fotballens uberegnelighet - Dagen i dag 23. Juni - One-Hit Wonder - Marianne Meløy kåserer - Bortskjemte barn - Kirstne ber for Michelet - Vil leie politimann - Postkort fra livet

Foto: Illustrasjon: Per Kristian Johansen / NRK

Hør: Norgesglasset 23.06.08

Kjøling på helsa løs

Sommerværet skal være pent og varmt, mener nok de aller fleste av oss. Men samtidig som vi vil ha det varmt ute, vil vi ha det kaldt inne. Stadig flere velger å få innstalert et kjøleanlegg hjemme eller på jobb, men overlege Jan Vilhelm Bakke ved Arbeidstilsynet advarer mot feilbruk, og mener bruken av kjøleanlegg går på helsa løs. Reporter er Agnete Daae-Qvale Holmemo.

Fotballens uberegnelighet

Nederland-Italia

Nederland og Italia kjemper om den uberegnelige ballen.

Foto: Armando Franca / AP

Fotball-EM nærmer seg slutten, og nærmest som en tradisjon klaget keeperene på den nye fotballen som skulle brukes. Hvor mange av målene som har kommet på grunn av ballen er ikke godt å si, men den er laget for å gjøre jobben til keepere vanskeligere. Reporter Morten Klaussen har sett nærmere på saken.

Dagen i dag

23. Juni

Dagen i dag i 1959 brant Stalheim Turisthotell i Voss. Hotellet var fullt av turister og 25 omkom i brannen, de fleste amerikanere. Brannen skyltes uforsiktig omgang med ild av en røyker, trolig alkoholpåvirket. Tron Soot-Ryen forteller historien.

One-Hit Wonder:

”Da Da Da”

dag skal vi høre historien om tre tyskere som lekte seg med et Casio keyboard og laget en av historiens mest minimalistiske innspillinger - "Da Da Da". Serien er ved Bård Ose og Atle Nielsen.

Kåseri

Marianne Meløy kåserer: ”Arme råd”.

Bortskjemte barn

I fjor kjøpte vi leketøy for 2,3 milliarder kroner. Leker til en generasjon barn som det blir stadig vanskeligere å glede med nye ting. For hva skal du gi til en som fra før har alt?

Kristne ber for Michelet

Flere hundre kristne nordmenn ber nå forfatteren og ateisten Jon Michelet. De ber om at han må bli frisk fra kreftsykdommen sin og at han må bli en kristen. Bakgrunnen er at Jon Michelet har ransaket sitt eget ateistiske livssyn. Det skjedde etter at han fikk en alvorlig hjertesykdom og deretter prostakreft for noen år siden. Sykdommen fikk Jon Michelet til å tenke grundig gjennom spørsmålet. Finnes det et liv etter døden?

Vil leie politimann

Audnedal kommune sliter så mye med råkjøring at de vil leie politibetjent.

- Det har utviklet seg en form for mini-anarki i kommunen, sier ordfører Tønnes Seland.

- Respekten for loven mangler, og den direkte livsfarlige kjøringen som spesielt ungdom bedriver er grunnen til at ordføreren kom på ideen om å bevilge 750.000 kroner for å lønne en politibetjent i ett år.

Forslaget ble vedtatt, og kommunen skal i et møte med Agder politidistrikt i august for å diskutere saken nærmere

Postkort fra livet

Postkort fra livet
Foto: Montasje: Tuva Tagseth / NRK

Vi skal til midten av sekstiårene og bli med på en skitur full av minner. Det er Alfhild Berg Johansen fra Skien som har sendt inn dagens postkort fra livet.

Norgesglasset NRK P1