NRK Meny
Normal

Norgesglasset 23.05.08

UNIFIL30 år - Liverpool - Dagen i dag 23. Mai - Postkort fra livet

Foto: Illustrasjon: Per Kristian Johansen / NRK

UNIFIL30 år

United Nations Interim Force in Lebanon - UNIFIL gikk for 30 år siden inn med fredsbevarende styrker i Sør-Libanon for 30 år siden. Oppgavene bestod i å å bekrefte israelske styrkers tilbaketrekking fra Sør-Libanon, å gjenopprette internasjonal fred og sikkerhet og å bistå Libanons myndigheter med å gjenopprette en fungerende lokaladministrasjon i området. Fra 1978 til 1998 bidro Norge med til sammen 21 326 personer

Liverpool

Det har alltid vært guttene som har dominert på fotballturer fra Norge til England. Men nå er norske supporter-jenter på full fart inn i engelsk fotball.

Tenåringsjentene Kathrine Opgård, Kristin Huuse, Ida og Kristin Estil- Jacobsen

har fulgt laget sitt Liverpool fra hver sin landsdel. Nå har de reist til England sammen for å se heltene i levende live!

Dagen i dag

23. Mai

Dagen i dag 23.mai: Bonnie and Clyde drept av politiet i 1934. Clyde Barrow skjøt og drepte politimenn, men kjæresten Bonnie Parker løsnet aldri et skudd, det hevder både slektninger og gjengmedlemmer. Filmen som kom i 1967 er både nyskapende og svært god, sier filmjournalist Mikal Olsen Lerøen. Musikken i innslaget er ved George Fame. Rep: Bjørn Vang.

Postkort fra livet

De skulle feire jul på en ny måte - dagens postkort fra livet handler om en dramatisk julenatt på fjellet.

Norgesglasset NRK P1