NRK Meny
Normal

Norgesglasset 22.02.08

Hasjfarmens gartnere - Jazz mot Hitler - Dagen i dag 22. Februar - Innvandring redder småkommuner

Foto: Illustrasjon: Per Kristian Johansen / NRK

Hør: Norgesglasset 22.02.08

Hasjfarmens gartnere

Hasjfarm Vormsund

Fra hasjfarmen i Vormsund.

Foto: Politiet

Eneboliger som er ribbet for innhold, og gjort om til drivhus for grønne skoger av hasjplanter, har vært med på å prege nyhetsbildet denne uka. Disse hasjfarmane har i følge forsker Whyn Lam vært godt kjent i enkelte vietnamesiske miljø lenge, og hun forteller at flere illegale innvandrere får seg gartner-jobber der, og blir avhengige av plantasjene for å overleve.

Jazz mot Hitler

Motstandskampen under krigen blei utkjempa på fleire frontar, også i konsertsalane. Og der tapte okkupasjonsmakta så det sang. Det som fyrst og fremst vekte nordmennene til kamp var nazistane sitt tjuveri av Edvard Grieg som nasjonalsymbol. Reporter er Gøril Grov Sørdal.

Dagen i dag

22. Februar

I dagen i dag forteller Tron Soot-Ryen og Marit Sæther om ISO og standardisering.

Innvandring redder småkommuner

Mange av landets mindre kommuner sliter med å holde befolkningsveksten oppe. For mens Norge som helhet aldri har opplevd så sterk befolkningsvekst som i fjor, fikk 168 kommuner færre innbyggere. Men dette tallet ville sett mye verre ut, hadde det ikke vært for innvandrere, som flytter inn i kommuner som andre flytter fra.

Norgesglasset NRK P1

Hør: Norgesglasset 22.02.08

Kulturstrøm

  • – En svært talentfull artist

    Musikksjef i NRK P3, Mats Borch Bugge, sier Avicii har betydd mye for EDM og moderne dansemusikk: – Han var en svært talentfull produsent, artist og merkevarebygger, som har gått bort altfor tidlig.

    Musikksjefen i P3 sier det er en svært talentfull produsent og artist som har gått bort.