Normal

Norgesglasset 21.09.07

Det nytter - Norge 2020 - Vår daglige Beatles: "The Inner Light" - Med sjefs-Anne på loppemarked

 

Hør: Norgesglasset 21.09.07

Det nytter

Det er en spesiell dag i Oslo Rådhus i dag. Over 100 tidligere rusmisbrukere vil vise at det nytter å komme seg ut av et liv i tung rus. De tidligere misbrukerne er alle med i et kartotek over misbrukere som har klart seg og som har fått et nytt liv. Tilstede på lanseringen av kartoteket i dag er både topppolitikere, toppledelsen for politiet, representanter fra frivillige organisasjoner og fra behandlingsappparatet, alle spesielt invitert.- Vi er et nettverk på 130 mennesker spredd over hele landet som ved å være åpne prøver å vise at det nytter å få et rusfritt liv, sier Britt Richardsen, prosjektleder i "Det nytter". Ved reporter Sjur Sætre.

Norge 2020

Familien Østvik/Ratvik

En familie, en uke, en utfordring: å kutte CO2-utslipp med 30%.

Foto: Marita Løvmo Iversen / NRK

En familie, en uke, en utfordring: å kutte CO2-utslipp med 30%. Norge skal kutte sine CO2-utslipp med 30% før år 2020. Under Ekstremværuka tester en helt vanlig Trondheimsfamilie om de kan klare dette.

Se mer på www.nrk.no/norge2020

Vår daglige Beatles:

"The Inner Light"

En indisk guru, en professor fra universitetet i Cambridge, og et 2000 år gammelt visdomsord fra taoismen. Dette er bare noen av deltakerne i historien om George Harrisons filosofiske komposisjon "The Inner Light".

Med sjefs-Anne på loppemarked

Etter at frivillige lag og foreninger har mistet inntektene fra spilleautomater, har mange funnet ut at det å drive loppemarked kan gi kjærkomne inntekter i tomme foreningskasser.

Vi blir med like før Lilleborg skolekorps loppemarked i Oslo åpner, og lederen for loppemarkedet, SjefsAnne er på den siste sjekkrunden.

Innslaget er et utdrag fra radiodokumentaren "Kvalitetssikret sukkerspinnprosedyre" som går på P2, lørdag kl. 10.03 og søndag kl.21.03.

Hør: Norgesglasset 21.09.07

Norgesglasset NRK P1

 

Kulturstrøm

 • Kinesisk sinne over svensk satire

  Et humorinnslag på SVT har opprørt den kinsesiske ambassaden. I en uttalelse på ambassadens nettsider kreves det at den svenske allmennkringkasteren ber om unnskyldning for innslaget som ble vist i satireprogrammet «Svenska Nyheter» fredag kveld, skriver SVT Nyheter. Innslaget beskrives som rasistisk og hetsende. Redaktør for SVTs underholdningsavdeling, Thomas Hall, sier de ikke føler at de har gjort noe galt. Den kinesiske ambassaden har foreløpig ikke gitt noen uttalelse til SVT Nyheter.

 • Unike opptak av John Lennon

  Et videoopptak viser John Lennon og George Harrison spille «How Do You Sleep» i Lennons Ascot Sound Studios i 1971. Videoopptakene deles i forbindelse med nyutgivelsen av John Lennons ikoniske album «Imagine» fra samme år, skriver The Rolling Stone.

 • Storslått kostymedrama på NRK TV

  Den britiske dramaserien «Vanity Fair» er basert på 1800-tallsklassikeren av William Makepeace Thackeray om den unge, smarte og ambisiøse Becky Sharpe. Hun vokser opp i den fattige delen av London, men vil ut av et liv i fattigdom og begynner å klatre opp den sosiale stigen sammen med sin beste venn, Amelia.

  Becky Sharp vokser opp i den fattige delen av London. Hun vil ut av et liv i fattigdom og begynner å klatre opp den sosiale stigen sammen med sin beste venn, Amelia.