NRK Meny
Normal

Norgesglasset 21.09.07

Det nytter - Norge 2020 - Vår daglige Beatles: "The Inner Light" - Med sjefs-Anne på loppemarked

 

Hør: Norgesglasset 21.09.07

Det nytter

Det er en spesiell dag i Oslo Rådhus i dag. Over 100 tidligere rusmisbrukere vil vise at det nytter å komme seg ut av et liv i tung rus. De tidligere misbrukerne er alle med i et kartotek over misbrukere som har klart seg og som har fått et nytt liv. Tilstede på lanseringen av kartoteket i dag er både topppolitikere, toppledelsen for politiet, representanter fra frivillige organisasjoner og fra behandlingsappparatet, alle spesielt invitert.- Vi er et nettverk på 130 mennesker spredd over hele landet som ved å være åpne prøver å vise at det nytter å få et rusfritt liv, sier Britt Richardsen, prosjektleder i "Det nytter". Ved reporter Sjur Sætre.

Norge 2020

Familien Østvik/Ratvik

En familie, en uke, en utfordring: å kutte CO2-utslipp med 30%.

Foto: Marita Løvmo Iversen / NRK

En familie, en uke, en utfordring: å kutte CO2-utslipp med 30%. Norge skal kutte sine CO2-utslipp med 30% før år 2020. Under Ekstremværuka tester en helt vanlig Trondheimsfamilie om de kan klare dette.

Se mer på www.nrk.no/norge2020

Vår daglige Beatles:

"The Inner Light"

En indisk guru, en professor fra universitetet i Cambridge, og et 2000 år gammelt visdomsord fra taoismen. Dette er bare noen av deltakerne i historien om George Harrisons filosofiske komposisjon "The Inner Light".

Med sjefs-Anne på loppemarked

Etter at frivillige lag og foreninger har mistet inntektene fra spilleautomater, har mange funnet ut at det å drive loppemarked kan gi kjærkomne inntekter i tomme foreningskasser.

Vi blir med like før Lilleborg skolekorps loppemarked i Oslo åpner, og lederen for loppemarkedet, SjefsAnne er på den siste sjekkrunden.

Innslaget er et utdrag fra radiodokumentaren "Kvalitetssikret sukkerspinnprosedyre" som går på P2, lørdag kl. 10.03 og søndag kl.21.03.

Hør: Norgesglasset 21.09.07

Norgesglasset NRK P1