NRK Meny
Normal

Norgesglasset 21.09.07

Det nytter - Norge 2020 - Vår daglige Beatles: "The Inner Light" - Med sjefs-Anne på loppemarked

 

Hør: Norgesglasset 21.09.07

Det nytter

Det er en spesiell dag i Oslo Rådhus i dag. Over 100 tidligere rusmisbrukere vil vise at det nytter å komme seg ut av et liv i tung rus. De tidligere misbrukerne er alle med i et kartotek over misbrukere som har klart seg og som har fått et nytt liv. Tilstede på lanseringen av kartoteket i dag er både topppolitikere, toppledelsen for politiet, representanter fra frivillige organisasjoner og fra behandlingsappparatet, alle spesielt invitert.- Vi er et nettverk på 130 mennesker spredd over hele landet som ved å være åpne prøver å vise at det nytter å få et rusfritt liv, sier Britt Richardsen, prosjektleder i "Det nytter". Ved reporter Sjur Sætre.

Norge 2020

Familien Østvik/Ratvik

En familie, en uke, en utfordring: å kutte CO2-utslipp med 30%.

Foto: Marita Løvmo Iversen / NRK

En familie, en uke, en utfordring: å kutte CO2-utslipp med 30%. Norge skal kutte sine CO2-utslipp med 30% før år 2020. Under Ekstremværuka tester en helt vanlig Trondheimsfamilie om de kan klare dette.

Se mer på www.nrk.no/norge2020

Vår daglige Beatles:

"The Inner Light"

En indisk guru, en professor fra universitetet i Cambridge, og et 2000 år gammelt visdomsord fra taoismen. Dette er bare noen av deltakerne i historien om George Harrisons filosofiske komposisjon "The Inner Light".

Med sjefs-Anne på loppemarked

Etter at frivillige lag og foreninger har mistet inntektene fra spilleautomater, har mange funnet ut at det å drive loppemarked kan gi kjærkomne inntekter i tomme foreningskasser.

Vi blir med like før Lilleborg skolekorps loppemarked i Oslo åpner, og lederen for loppemarkedet, SjefsAnne er på den siste sjekkrunden.

Innslaget er et utdrag fra radiodokumentaren "Kvalitetssikret sukkerspinnprosedyre" som går på P2, lørdag kl. 10.03 og søndag kl.21.03.

Hør: Norgesglasset 21.09.07

Norgesglasset NRK P1

 

Kulturstrøm

 • Populær 50 år etter sin død

  Charlotte Wankel er gjenstand for mye interesse, 50 år etter sin død. Hvem var hun, en av våre mest fremtredende moderne kunstnere? Radiomagasinet Studio 2 er på saken.

  Visste du at Norge akkurat nå er dypt inne i en snøkrabbe-krig? EU og norske myndigheter er rykende uenige om hvem som skal få fiske snøkrabber på Svalbard og ikke minst hvor mye de skal fiske. Nå skjerper EU kravene etter instruks fra sin egen fiskerikomité. ** I sommer har Aftenposten avslørt en rekke tilfeller der eksamenssensorer i høyere utdanning har satt karakterer som fremstår som helt tilfeldige. Nå mener Extrastiftelsen at tildelingen av forskningsmidler også foregår på svært tilfeldige måter. ** Lenge har vi trodd at det kun var menn som reiste til Paris for å lære malerkunst av Henri Matisse. Nå viser det seg at også den kvinnelige kunstneren Charlotte Wankel var elev hos den franske mesteren. 50 år etter sin død er hun endelig i ferd med å få sin anerkjennelse. ** Turkmenistans president Gurbanguly Berdymukhamedov – bedre kjent som Arkadag har blant annet forbudt sorte biler, badetøy, neglelakk og hårfarge. Men hvem er han? ** Vi fortsetter vår serie om musikken som kanskje litt ufrivillig har blitt sommerhits. I dag handler det om ABBA-låta "Our Last Summer". ** Netflix-serien "Orange is the new black" handler om rikmannsdattera Piper Chapman som plutselig havner i fengsel og alle de rare menneskene hun møter innenfor murene. Nå er sjette sesong her og vi anmelder.
 • Fotball-VM ble radiosuksess

  Lytterne har strømmet til den digitale radiokanalen NRK Sport under fotball-VM.

  – Oppsiktsvekkende gode tall. Vi har vært helt oppe i 28 prosent markedsandel på den mest hørte kampen (kvartfinalen Russland–Kroatia), sier fungerende mediedirektør i NRK, Arne Helsingen (NTB).

 • Mange feil i «World of Warcraft»

  Den nye versjonen av «World of Warcraft» som blei lansert denne veka var langt frå feilfri, melder VG. Fleire programfeil fører til at spelarar slit med å kome seg forbi fiendane; dei er rett og slett for gode til å slåst. Selskapet bak, Blizzard, forsikrar om at dei fiksar fleire hundre programvarefeil per dag.

  Gutt spiller World of Warcraft
  Foto: NIGEL TREBLIN / AFP