NRK Meny
Normal

Norgesglasset 20.04.07

På sykkel i USA - Magnor Glassverk og Ari Behn - Vår daglige Beatles: "You're Going to Lose That Girl" - Festspillene tjuvstartar

Hør: Norgesglasset 20.04.07

På sykkel i USA

For tre veker sidan sette han seg på sykkelen i Chicago. Planen var å sykle legendariske Route 66 heile vegen til Los Angeles. Planen var for så vidt ikkje å gjere det i ein konstant kuling av ein motvind, men han er liksom ikkje akkurat værgudanes favoritt, så han havna oppi ein rekordstormfull amerikansk vår. Foreløpig siste rapport fekk vi sist fredag. Då var han i Missouri, like før han skulle sykle inn i delstaten Oklahoma frå øst.

Magnor Glassverk og Ari Behn

Magnor glassverk lanserer serviset "Peacock" designet av Ari Behn
Foto: NRK

Prinsessegemal Ari Behn har designet "Peacock", eller påfugl på norsk, - et porselensservise og en serie av vinglass. For deg som ikke har sett servicet, kan det kort beskrives som hvitt med oppsitksvekkende grønn påfuglfjær som dominerende motiv. Dagbladet gir designen terningkast en i dag. Mens VG gir det en firer. Reporter Arild Midthun spør hva syns folk på gata synes.

Vår daglige Beatles:

"You're Going to Lose That Girl"

"She Loves You", en gjeng banditter og Peter Sellers er bare noen av ingrediensene i historien bak "You're Going to Lose That Girl". "You're Going to Lose That Girl" ble skrevet av John Lennon og er en oppfordring til en venn av John om at han må ta vare på jenta si, ellers vil John selv gjøre det.

Verdt si vekt i gull 

Tilbod og etterspørsel er to evige konstantar. Men som tidene skiftar, varierer varene me menneske traktar etter, og det som tidlegare var eksklusivt og sjeldan, er i dag å finne i kvar ein heim.
Visste du at den gotiske kongen Alarik kravde eit tonn pepar i løysepengar då han beleira Roma? Eller at syltetøy berre var å finne i dei mest fornemme norske heimane på 16- og 1700-talet?
Høyr kva andre varer som har vore verdt si vekt i gull i Norgesglaset.

Festspillene tjuvstartar 

Det er fortsatt ein måned til startskuddet går for Festspillene i Bergen 2007. Men i slutten av mai sitter, jo, store delar av den yngre garde i Bergen med nasa djupt nede i pensumbøkene. Som ein slags kompensasjon for at festivalen blir arrangert midt i eksamenstida, tjuvstartar Festspillene i kveld med ein ti timar lang kulturmaraton i vestlandsbyen, med alt frå konsertar, teater og dans til debattar, - heilt gratis. Reporter Gøril Grov Sørdal var på lydsjekken på Logen Teater i Bergen.

Hør: Norgesglasset 20.04.07

Norgesglasset NRK P1

 

Kulturstrøm

 • Anti danket ut Snøhetta

  Anti vant konkurransen mot blandt andre Snøhetta om å bli Posten Norges nye designbyrå. Kommunikasjonsdirektør Elisabeth Gjølme i Posten Norge sier at Anti skal bidra med strategisk merkevare- og designutvikling. Posten har ambisjoner om å komme med flere nye tjenester sier Gjølme, og disse må fanges opp i Postens uttrykk visuelt og merkevaremessig. (Kampanje)

  Laster Twitter-innhold
 • Inviterte til intervju på «Reddit»

  Forfatteren Jo Nesbø inviterte brukerne av nettsamfunnet «Reddit» til å spørre ham om hva som helst. Under intervjuet kommer det fram at han ønsker å skrive om hvordan informasjonen vi mottar blir filtrert og forandrer måten vi ser på verden.

  Jo Nesbø
  Foto: Hilde Bjørnskau / NRK