NRK Meny
Normal

Norgesglasset 19.10.07

Retur av vannflasker - Nordmenn spiser mer ute enn før - Vår daglige Beatles: "Birthday" - Den russiske bjørn har våknet

Foto: Illustrasjon: Per Kristian Johansen / NRK

Hør:  Norgesglasset 19.10.07

Retur av vannflasker 

Oslos befolkning kjøper vannflasker i kassevis fra Oslos nye drikkevannskilder, butikker og bensinstasjoner.

Vannflasker kan pantes

Uansett hvor tørst du er, så kan vannflasken pantes.

Foto: Eeg, Jon / SCANPIX

Det er selvfølgelig det forurensede drikkevannet hovedstaden som gjør at det er sånn akkurat nå. Det går unna i kassevis og folk kjøper vannflasker de ikke kjenner fra før.

Norsk Resirk frykter at mange ikke vet at plastflaskene kan pantes.

Nordmenn spiser mer ute enn før

"Å spise ute" heter undersøkelsen fra SIFO, som forsker Annechen Bahr bugge har vært med på å lage. Den store overraskelsen e at vi velger å innta stadig mer av vår daglige mat ute. Hele 92 prosent av oss har vært ute og spist i løpet av de to siste månedene, og pizza er matretten som holder folket samlet.

Reporter er Agnete Daae-Qvale Holmemo.

Vår daglige Beatles:

"Birthday"

Ein gammal rockefilm med sex-bomba Jayne Mansfield i hovedrollen vart nesten for mykje for dei fire unge mennene i The Beatles. Dei vart så oppgira av gjensynet med Mansfield, at dei gjekk rett i studio og laga ein av sine mest livlege låtar.

Den russiske bjørn har våknet

Men den er ikke farlig, sier Geir Knutson, AP-politiker i Nordland, og han støttes av Frode Mellemvik, prof. i økonomi ved Høgskolen i Bodø. De tror på økt samarbeid på Nordkalotten i forskning, næring og politikk. Student Anna Sjelnesnaja tror på samarbeid mellom folkene i nord. Rep: Bjørn Vang.

Norgesglasset NRK P1

Hør: Norgesglasset 19.10.07