NRK Meny
Normal

Norgesglasset 19.04.07

Fly eller video - NTV og digitalt bakkenett - Vår daglige Beatles: "Another Girl" - Ingvild Wedaa Tennfjord kåserer - Norske barn har det ikke best - Flere blir gravide på tross av prevensjon - Indisk politiker i Engerdal - Trendy eller tradisjonell frisørsalong

Hør: Norgesglasset 19.04.07

Fly eller video

Flesteparten av flyreisene som selges i Norge er jobbrelaterte. I følge SAS-Braathens gjelder det 70% av billettsalget deres. En undersøkelse fra Stiftelsen Østfoldforskning bekrefter at fly er den foretrukne reisemåten i arbeidslivet. Mange bedrifter er ikke oppmerksomme på at reising har miljøeffekter, sier direktør Ole Jørgen Hansen til reporter Arild Opheim.

NTV og digitalt bakkenett

Innen utgangen av 2008 skal det digitale bakkenettet være på plass i hele Norge, i hvertfall nesten hele landet. For omtrent 5 prosent av befolkningen vil havne utenfor det gode selskap, og mangle dekning når nettet skrues på. Disse må trolig koste på seg en parabol, betalt fra egen lomme. Også de som får inn nettet er nødt tilå investere i nytt utstyr. Arild Opheim spør Jørgen Thaule i NTV hva bakkenettet vil koste, og hva vi får igjen for pengene.

Vår daglige Beatles:

"Another Girl"

Paul McCartney var på ferie i Tunisia da han skrev en av sine mest vimsete og mannsjåvinistiske sanger, "Another Girl".

Kåseri

Ingvild Wedaa Tennfjord kåserer: "Glamorøse titler".

Norske barn har det ikke best

Norsk ungdom har mest, men ikke nødvendigvis best. En sammenliknende UNICEF rapport gjort i rike land viser at norsk ungdom spiser mindre frukt, er mindre fysisk aktive, røyker og mobber mer enn ungdom i mange land som vi ellers sammenlikne oss med. Generalsekretær i UNICEF Norge Kjersti Fløgstad, sier dette viser at materiell standard ikke er noen garanti for at vi har det bra. - Rapporten dokumenterer at vi har mye å jobbe med for at flere skal føle seg inkludert i samfunnet, sier hun.

Flere blir gravide på tross av prevensjon

- Flere blir gravid på tross av prevensjon, forteller Pernille Harg i Legemiddelverket, og hun tror mange bruker p-pillen unøyaktig. Dette er skremmende, mener tenåringsjenter Norgesglasset har snakket med, mens voksne kvinner tror jentene slurver med p-pillen. Reporter: Bjørn Vang.

Indisk politiker i Engerdal

Han er oppvokst i storbyen Bombay , men fant kjærligheten i vesle Sømådalen. Den indiske forfatteren står nå på Aps kommunevalgliste i Engerdal. Vivek Vaishnavi (32) har fått et liv fullt av kontraster. Fra en oppvekst i Bombay i India med 15 millioner innbyggere til et stille familieliv i Sømådalen i Engerdal med 80 innbyggere. Han er akademisk utdannet innen statsvitenskap og forvaltning, men takket nei til jobb i den indiske statsadministrasjonen for å følge drømmen om å dikte. Det var kjærligheten som førte ham til Sømådal. Ragnhild Berg Vaishnavi er utdannet pianist og komponerer musikk. I 1999 søkte hun på internett etter dikt som hun kunne tonesette. Der fant hun diktene til Vivek og tok kontak med ham. Han ble overrasket men glad for at noen på andre siden av jorda likte det han skrev. De fortsatte å skrive eposter og fant fort tonen. Jul samme året reiste han til Norge for å besøke henne. Etter tre måneder ble hun med ham til India, der hun traff familien hans. De siste fire årene har de bodd i Sømådalen. De har en datter på to år , som går i barnehagen der og i juni venter de barn nummer to. Han arbeider som forfatter og håper å gi ut sin første roman neste år. Til høsten stiller han til valg for arbeiderpartiet i Engerdal.

Trendy eller tradisjonell frisørsalong

Barbersaker
Foto: Vibeke Schjem / NRK

 

Vi vet å ta vare på oss selv. I fjor omsatte frisører og skjønnhets salonger for hele 6,1 miliarder kroner. I Oslo som de fleste andre byer i Norge, kryr det av frisørsalonger. Barber og friseur Salongen til Svein Krogedal er en av de eldste frisørsalongene i Norge. Den ligger i en av de mest kjente gatene i Oslo. Det er ikke paradegata Karl Johan, eller trendye og eksklusive Bogstadveien. Salongen ligger i Tollbugata, som er mest kjent for horene. Reporter Vibeke Schjem snakket med innehaver av " Barber og friseur salongen" Svein Krogedal og kreativ leder ved "Inch" Kirstin Arnesen.

Hør: Norgesglasset 19.04.07

Norgesglasset NRK P1

 

 

Kulturstrøm