NRK Meny
Normal

Norgesglasset 19.01.07

Urinterapi - Lytterne oppfyller Kyotoavtalen - Vår daglige Beatles: Twist And Shout - Potetskrell blir til strøm

Hør: Norgesglasset 19.01.07

Urinterapi

På tross av skepsis fra skolemedisinen er en del mennesker overbevist om at det er helsebringende å drikke sin egen urin. En av dem er Størker Svendsen (66) fra Oslo. - Urinterapi kan ikke diskuteres, det må erfares, mener han.

Lytterne oppfyller Kyotoavtalen

Denne uken har Norgesglasset daglig gitt regneeksempler på hva det ville monne hvis alle som hører på programmet tok noen enkle miljøgrep i hverdagen. Men hva slags klimaeffekt får det dersom de 800.000 lytterne gjennomfører alle 7 tipsene? Da ville vi redusert klimautslippene så mye at Norge kunne oppfylle tre fjerdedeler av Kyotoforpliktelsene våre på ett år, sier Tone Granås i Grønn Hverdag. Reporter: Ann Jones.

Vår daglige Beatles:

Twist And Shout

The Beatles
Foto: SCANPIX - arkivfoto - fotograf ukjent / SCANPIX

"Twist and shout" er en av de mest kjente innspillingene til The Beatles, og etter manges mening også blant de aller beste. Men gruppen hadde egentlig ikke tenkt å spille den inn. John Lennon var totalt utslitt da han ble bedt om å gi alt sent på kvelden mandag 11. februar 1963. Han klarte likevel å gjøre en historisk innsats.

Potetskrell blir til strøm

Hadeland og Ringerike Avfallselskap har denne vinteren solgt strøm for hundretusener ved å omdanne matavfall til gass. - En flott ordning. Mat du kastet for 14 dager siden, får får du igjen i form av strøm i din egen stikkontakt! smiler direktør Amund Bø i Hadeland og Ringerike avfallsselskap. Reporter: Anne Marie Hvattum.

Hør: Norgesglasset 19.01.07

Norgesglasset NRK P1

 

Kulturstrøm

  • Kraftwerk i duett med astronaut

    Astronauten Alexander Gerst spilte sammen med bandet Kraftwerk i en overføring fra romstasjonen ISS. De tyske elektronika-pionerene holdt fredag konsert for 7.000 fans på Stuttgart Schlossplatz. Da dukket Gerst (42) uventet opp i en direkte overføring fra ISS. – ISS er en «Mensch-Maschine», sa Gerst, med henvisning til et av Kraftwerks album (NTB).

    NETHERLANDS-MUSIC-KRAFTWERK
    Foto: PAUL BERGEN / Afp