Hopp til innhold

Norgesglasset 19.01.07

Urinterapi - Lytterne oppfyller Kyotoavtalen - Vår daglige Beatles: Twist And Shout - Potetskrell blir til strøm

Hør: Norgesglasset 19.01.07

Urinterapi

På tross av skepsis fra skolemedisinen er en del mennesker overbevist om at det er helsebringende å drikke sin egen urin. En av dem er Størker Svendsen (66) fra Oslo. - Urinterapi kan ikke diskuteres, det må erfares, mener han.

Lytterne oppfyller Kyotoavtalen

Denne uken har Norgesglasset daglig gitt regneeksempler på hva det ville monne hvis alle som hører på programmet tok noen enkle miljøgrep i hverdagen. Men hva slags klimaeffekt får det dersom de 800.000 lytterne gjennomfører alle 7 tipsene? Da ville vi redusert klimautslippene så mye at Norge kunne oppfylle tre fjerdedeler av Kyotoforpliktelsene våre på ett år, sier Tone Granås i Grønn Hverdag. Reporter: Ann Jones.

Vår daglige Beatles:

Twist And Shout

The Beatles
Foto: SCANPIX - arkivfoto - fotograf ukjent / SCANPIX

"Twist and shout" er en av de mest kjente innspillingene til The Beatles, og etter manges mening også blant de aller beste. Men gruppen hadde egentlig ikke tenkt å spille den inn. John Lennon var totalt utslitt da han ble bedt om å gi alt sent på kvelden mandag 11. februar 1963. Han klarte likevel å gjøre en historisk innsats.

Potetskrell blir til strøm

Hadeland og Ringerike Avfallselskap har denne vinteren solgt strøm for hundretusener ved å omdanne matavfall til gass. - En flott ordning. Mat du kastet for 14 dager siden, får får du igjen i form av strøm i din egen stikkontakt! smiler direktør Amund Bø i Hadeland og Ringerike avfallsselskap. Reporter: Anne Marie Hvattum.

Hør: Norgesglasset 19.01.07

Norgesglasset NRK P1

 

Kulturstrøm

  • Gustav Klimts siste maleri solgt på auksjon

    Maleriet «Portrait of Miss Lieser» av den østerrikske kunstneren Gustav Klimt ble solgt på auksjon i Wien for 30 millioner euro, som tilsvarer rundt 350 millioner kroner.

    Klimt startet på portrettet i 1917, og det skulle bli hans siste maleri før han døde året etter. Han fikk aldri gjort det helt ferdig.

    Maleriet var savnet i nesten 100 år før det dukket opp på auksjonshuset i Wien tidligere i år, skriver BBC.

    Det har vært flere debatter om hvem kvinnen på bildet er, og hva som skjedde med bilde under 2. verdenskrig.

    Auksjonsleder Michael Kovacek, co-administrerende direktør for Kinsky Auction House taler ved siden av Claudia Moerth-Gasser, Klimt Expert, i begynnelsen av en auksjon for den østerrikske kunstneren Gustav Klimts portrett ble auksjonert ut.
    Foto: Reuters
  • Begravelses-musikal basert på Løvlands sanger.

    I september kommer begravelses-musikalen «You Raise me up» på Lillestrøm kultursenter, i samarbeid med komponist Rolf Løvland, skriver de i en pressemelding.

    Musikalen er en romantisk dramakomedie som utspiller seg i et begravelsesbyrå. Lisa Stokke og Øyvind Boye Løvold spiller hovedrollene.