NRK Meny
Normal

Norgesglasset 18.04.08

Opplysningsfilm for soldater - Flytteforbud for skilte foreldre med barn - Dagen i dag 18. April - Tenk hvis…

Foto: Illustrasjon: Per Kristian Johansen / NRK

Hør: Norgesglasset 18.04.08

Opplysningsfilm for soldater

Forsvaret ønsker at førstegangstjenesten skal bli en mer positiv opplevelse for både gutter og jenter, derfor blir det laget en opplysningsfilm om uanstendig seksuell adferd. Anne Line Abotnes snakker med assisterende informasjonssjef for Hærens styrke Jan Harald Thomassen.

Flytteforbud for skilte foreldre med barn

Skilsmisse
Foto: Johannessen, Sara / SCANPIX

Skilte foreldre med omsorg for barn skal ikke få flytte hvor de vil uten samtykke fra eks-en, mener regjeringas barnelovsutvalg. Flott, vi er enig, sier elevene ved Saltvern ungdomsskole i Bodø.

Dagen i dag

18. April

Dagen i dag i 1980 var Zimbabwes uavhengighetsdag. "Vestlige ledere som fordømmer mitt regime kan gå og henge seg!" Det sier Robert Mugabe, som styrer landet med korrupte metoder. I 1980 var han det svarte flertallets frigjøringskjempe, i dag er han diktator. I innslaget hører du Mugabe og div. musikk fra Zimbabwe. Rep: Bjørn Vang.

Tenk hvis…

Fyrverkeri i Bjørvika

Fyrverkeri i Bjørvika

Foto: Lien, Kyrre / SCANPIX

Det vil som regel gå godt og oftest går det jo godt. Ta åpningen av landets nye opera i Oslo. Vi kunne alle følge den fantastiske åpningsfesten forrige lørdag.

Men la oss gjøre et tankekesperiment. Tenk om akkurat den festen ikke ble god. Tenk hvis de 1300 gallakledte gjestene fra inn og utland hadde blitt matforgiftet.

Reporterne Sjur Sætre og Thor Henry Bjor har sett nærmere på saken..

Norgesglasset NRK P1

Hør: Norgesglasset 18.04.08