NRK Meny
Normal

Norgesglasset 17.10.07

Resirkulerer mindre -Vår daglige Beatles: "I Will" - Diskrimineringsombud i skolen? - Fyll og politi - Lingeklubben legger seg ned - Gandhi på bystasjonen - Papphus på Technoport - Papegøyerettssak

Foto: Illustrasjon: Per Kristian Johansen / NRK

Hør: Norgesglasset 17.10.07

Resirkulerer mindre

Tørt brød og muggen ost går stadig oftere i samme dunk som alt annet. Flere av oss bor nemlig på plasser der gjenvinning av matavfall rett og slett ikke er et alternativ. En av plassene er vår egen hovedstad

Vår daglige Beatles:

"I Will"

I "Vår daglige Beatles" handler det om den første sangen som Paul laget til sin kjære Linda.

Diskrimineringsombud i skolen?

Leder i APs homonettverk Håkon Haugli mener personalet som er på skolene idag ikke har kapasitet og kunnskap til å hjelpe elever som sliter med sin seksuelle legning, og vil ha eget ombud. Han får støtte fra inspektør Kurt Danielsen og elever ved Saltvern skole i Bodø. Reporter: Bjørn Vang. 

Fyll og politi

Brått ein dag har det skjedd: Bursdagen til ungane har glidd over frå kaker og brus til øl og potetgull. Orkar du å vera heime og sjå på at dette har skjedd? Hvis ikkje, kva skal ein gjera? Bjørn Johan Jacobsen fekk seg ein støkk framfor TVn i går kveld. Kva slags samfunnssyn røper du når du regner med at politiet sitt utanfor garasjeporten din og passer yngstesonen sin bursdag?

Lingeklubben legger seg ned

De var Norges første elitesoldater. De saboterte og sprengte og drepte for landet under 2. verdenskrig. Kompani Linge.

I 1947 dannet de gjenlevende Lingeklubben, og hver uke i 60 år har de hatt møter. De var 463, nå er det 63 gjenlevende medlemmer. I dag ble klubben oppløst, og akkurat nå blir Lingeklubben hedret av forsvarledelse og Regjering.

Reporter Sjur Sætre inviterte seg selv til formiddagskaffe med krigsveteranene i Lingerommet på Akershus festning i dag.

Gandhi på bystasjonen

På bystasjonen i Bergen passerer 25 000 personar kvar dag. Alle desse er for tida eksponerte for ein fredsbodskapen til Ghandhi innimellom rutetider og reklame.

Papphus på Technoport

Framtidas hus kommer i byggesett og er laget av papp.Huset er billig, lett å transportere, lett å sette opp, lett å flytte på og ikke minst det kan resirkuleres. Professor ved NTNU, Guy Lønngren, har vært med på å utvikle huset som nå står utstilt i Trondheim Spektrum i forbindelse med Technoportfestivalen, en festival som fokuserer på teknologi og miljø.

Papegøyerettssak

Hvor irriterende kan en bjeffende og mjauende papegøye være? Den 37 år gamle gråpapegøyen Jacko har i hvert fall fått naboskap til å surne, med all hermingen og pratingen sin. Nå må matmor Line Katrine Lie, Jacko og naboene møtes i tingretten for å bli enige om hva som skal gjøres med papegøyen. Reporter er Agnete Daae-Qvale Holmemo.

Norgesglasset NRK P1

Hør: Norgesglasset 17.10.07