NRK Meny
Normal

Norgesglasset 17.08.07

Vil ikkje ha høne og geit - Flere barn bor hos far etter skilsmisse - Sommerens plageånder del 7 - Fjernadopsjon av katter - Båtvett med Sildakongen: Alkohol - Frieri i valgkampen - Campingliv i våre dager – Rottejakt - Radio Røynda

Hør: Norgesglasset 17.08.07

Vil ikkje ha høne og geit

Kjøtet frå høna og geita er ikkje så ettertrakta her i landet. I følge Dagens Næringsliv vart 45 000 kje avliva etter fødselen i 2004.Fire millionar høner blir avliva i år, desse går med til dyrefôr eller blir kasta. "Vi har gløymt den norske mattradisjonen",seier radiokokk i Norgesglasset, Inge Johnsen til programleiar Tron Sooth-Ryen. Det er mykje god mat i desse dyra, og han oppfordrar folk til å koke høna og lage gryterett av kje.

  

Flere barn bor hos far etter skilsmisse

Det er ikke overraskende, sier leder i Aleneforeldreforeningen Stig Rusten til Norgesglasset. Han mener det er uttrykk for ei holdningsendring i samfunnet. Reportere: Bjørn Vang og Tron Soot Ryen.

 

Sommerens plageånder del 7:

Vepsen

På sensommeren har vepsen blitt både hjemløs og arbeidsløs. Dermed drar den ut i verden for å realisere seg selv, tror biolog Alex Strømme. Men trenger den å være så utrolig innpåsliten for det, da? Reporter: Ann Jones.

 

Fjernadopsjon av katter

Er du katteelsker, men ikke kan ha katt hjemme, har du mulighet til å fjernadoptere en! Reporter May Reppen-Gjelseth har besøkt Vinterkatthjemmet ved Granåsen i Trondheim. Der møtte hun katten Ravina, som bor sammen med 60 andre hjemløse katter på et nedlagt småbruk.

 

Båtvett med Sildakongen: Alkohol

- Småbåtliv og alkohol hører ikke sammen, sier skipper og sildakonge Arvid O. Mørch, som gir tips til ferske båtførere. Dette er siste del i sommerens båtvett-serie. Reporter: Øystein Ellingsen.

 

Frieri i valgkampen

Dør til dør aksjon skal gjøre årets kommunevalgkamp nær og personlig. Arbeiderpartiet i Oslo skal ringe på 3000 dører pr dag. Nå får du kommunepolitikerene på dørmatta, for å tømme søpla di eller knelende med en rose. Men faller vi for politiske frieri og skjekketriks?

 

Campingliv i våre dager

I denne siste delen av Norgesglasset serie om campingliv gjennom tidene får vi et innblikk i vår tids camping-comfort. Gunvor og Per Fremstad fra Trondheim har vært på utallige carvantreff med sin velutstyrte campingvogn. De forteller til reporter Ragnhild Sleire Øyen at myten om grilldress er sterkt overdrevet.

 

Rottejakt

Ikke før sommeren har begynt, er den nå i ferd med å avsluttes. Høsten er ikke langt unna, og med den følger det et nokså ubehaglig problem for noen av oss. For når nettene blir lange og kulda setter inn, så flytter også rottene seg inn i hus, og velger seg gjerne akkurat din kjeller. Norgesglassets reporter Agnete Daae-Qvale Holmemo ble med Morten Rønsåsbjørg fra Rentokil på rottejakt i en kjeller.

 

Radio Røynda

Sommarferien nærmar seg slutten, også i Radio Røynda. I heile sommar har redaktør Finn Tokvam gått og gledd seg til båttur i Vetle-Ivar sin båt. Men så langt har det ikkje blitt noko av. Det har alltid kome noko i vegen. Så spørst det om redaktøren får ønsket sitt oppfylt i dag - her er siste del i Radio Røynda sin feriespesial.

Hør: Norgesglasset 17.08.07

Norgesglasset P1