NRK Meny
Normal

Norgesglasset 16.11.07

Leger foretrekker hjerte og hjerne - To utkantkommuner går hver sin vei - Vår daglige Beatles: "Come Together" - Vi er hva vi spiser

Foto: Illustrasjon: Per Kristian Johansen / NRK

Hør: Norgesglasset 16.11.07

Leger foretrekker hjerte og hjerne

Leger mener det er status å jobbe med hjerte og hjerne, psykiske lidelser og eldreomsorg havner på bunnen når leger rangerer sykdommer. Dette kommer frem i en kartlegging gjort av professor i samfunnsmedisin Steinar Westin, og forsker Dag Album. Dette er første gang norske legers sykdomshierarki er studert, og Westin sier det er positivt at holdningene kommer fram i lyset. Ved Agnete Daae-Qvale Holmemo og Pål Plassen.

To utkantkommuner går hver sin vei

Verran i Nord-Trøndelag var en taper, men idag øker folketallet sterkt, og det skyldes at vi har satset på barnehager,skolefritidsordning og industri, sier Robert Bjørk, tidl. ordfører.

Nordkapp taper fordi vi mangler arbeidsplasser, sier ordfører Kristina Hansen.

Vår daglige Beatles:

"Come Together"

Åpningskuttet på plata Abbey Road er "Come Together", en sang som startet sitt liv som et bestillingsverk for en politisk valgkamp.

Vi er hva vi spiser

Planlegger du å endre kostholdet for å gjøre noe med overvekta? Psykolog Charlotte Buhl mener vi ikke bare må fokusere på hva som er sunt og usunt, eller hvordan ulik mat smaker. Det er også viktig å finne ut hvordan matens konsistens vekker ulike følelser i deg. Reporter er Thor Henry Bjor.

Hør: Norgesglasset 16.11.07

Norgesglasset NRK P1