NRK Meny
Normal

Norgesglasset 16.05.08

Helbredelse - Busshistorien del 2 - Dagen i dag 16. Mai - Postkort fra livet

Foto: Illustrasjon: Per Kristian Johansen / NRK

Hør: Norgesglasset 16.05.08

Helbredelse

Legar frå heile verda er samla i Trondheim, for å lære om helbreding ved hjelp av bønn. Ved å samle vitenskapelig bevis for mirakla, håper leiarane i Kristne legers internasjonale nettverk at bønn skal bli meir utbredt blant sjukehustilsette. Reporter er Anne Line Abotnes.

Busshistorien del 3

Rutebilsjåføren må være verdens mest elastiske menneske, sa en rutebileier i 1930. Sjåføren ble folkets venn når bussen fant sin plass i Norge. Forfatter av Norsk Rutebilhistorie Gaute Losnegård forteller at sjåføren hadde en svært variert arbeidsdag. Reporter er Agnete Daae-Qvale Holmemo.

Dagen i dag

16. Mai

16. mai 1946 gikk teppet opp for musikalen "Annie Get Yor Gun" på Broadway i New York. Den ble en kjempesuksess og er satt opp på musikalscener verden over. Den er bygget på historien om Annie Oakley, kvinnen som skjøt bedre enn noen mann. Tron Soot-Ryen forteller og spiller smakebiter fra kjente sanger fra musikalen.

Postkort fra livet

Ein 17-årig gut og hans møte med jenta med stjerneaugene, er tema for dagens Postkort fra livet. Postkortet er signert Ludvig Olden fra Brekstad.

Norgesglasset NRK P1

Hør: Norgesglasset 16.05.08

Kulturstrøm

 • Sterkt om Nina Simone

  Nosizwe Baqwa gjør en sterk tolkning av Nina Simones dramatiske liv i forestillingen «I am Nina», som har gått i flere runder på Nordic Black Theatre i Oslo. Nå sist under Oslo jazzfestival. Her er hun hos oss i NRK og legger igjen en musikalsk perle til oss alle.

 • Aurora i svært god form.

  Lekenheten og bruken av hele Auroras feilfrie vokalspekter gjør «Forgotten Love» til et mer definerende og fascinerende «comeback» enn forrige singel, mener P3s anmelder. Terningkast 5.

  Aurora
  Foto: Ketil Mosnes
 • Dansk nasjonalpoet er død

  Benny Andersen er i Norge er mest kjent for sitt samarbeid med sangeren Povl Dissing. Deres vise «Svantes lykkelige dag (om lidt er kaffen klar)» var en monsterhit i Norge. Benny Andersen fikk sitt folkelige gjennombrudd med diktsamlingen og platen Svantes viser i 1972. Han er en høyt elsket nasjonalskald, og utgivelsen av hans samlede dikt i 1998 slo alle rekorder for diktutgivelser. (NTB)

  Benny Andersen er død.
  Foto: Liselotte Sabroe/ritzau Scanpix / NTB scanpix