Norgesglasset 16.05.08

Helbredelse - Busshistorien del 2 - Dagen i dag 16. Mai - Postkort fra livet

Foto: Illustrasjon: Per Kristian Johansen / NRK

Hør: Norgesglasset 16.05.08

Helbredelse

Legar frå heile verda er samla i Trondheim, for å lære om helbreding ved hjelp av bønn. Ved å samle vitenskapelig bevis for mirakla, håper leiarane i Kristne legers internasjonale nettverk at bønn skal bli meir utbredt blant sjukehustilsette. Reporter er Anne Line Abotnes.

Busshistorien del 3

Rutebilsjåføren må være verdens mest elastiske menneske, sa en rutebileier i 1930. Sjåføren ble folkets venn når bussen fant sin plass i Norge. Forfatter av Norsk Rutebilhistorie Gaute Losnegård forteller at sjåføren hadde en svært variert arbeidsdag. Reporter er Agnete Daae-Qvale Holmemo.

Dagen i dag

16. Mai

16. mai 1946 gikk teppet opp for musikalen "Annie Get Yor Gun" på Broadway i New York. Den ble en kjempesuksess og er satt opp på musikalscener verden over. Den er bygget på historien om Annie Oakley, kvinnen som skjøt bedre enn noen mann. Tron Soot-Ryen forteller og spiller smakebiter fra kjente sanger fra musikalen.

Postkort fra livet

Ein 17-årig gut og hans møte med jenta med stjerneaugene, er tema for dagens Postkort fra livet. Postkortet er signert Ludvig Olden fra Brekstad.

Norgesglasset NRK P1

Hør: Norgesglasset 16.05.08

Kulturstrøm

 • Kostyme som symbol i abortkamp

  Demonstranter kledd i røde kapper og hvite kyser viste i dag sin motstand på slottsplassen mot den nye regjeringens varslede endringer i abortloven. Kostymevalget er en referanse til Margaret Atwoods dystopiske roman «The Handmaid's Tale» som også har blitt TV-serie. Fortellingen handler om et totalitært samfunn hvor grupper av kvinner, «handmaids», iført røde kapper, er slaver i reproduksjonens tjeneste. Kostymet har blitt et symbol i kampen for kvinners rettigheter og mot innskrenking av abortloven verden over. USA, Irland, Argentina og Polen er andre land hvor kvinner har demonstrert kledd som «handmaids».

  Handmaids
  Foto: Heiko Junge / NTB scanpix
 • Skal gi liv til regjeringskvartalet

  Arkitektkontorene Tuvalu og Vi Oslo har fått oppdraget å skape løsninger som gjør at det nye regjeringskvartalet integreres i byen, skriver Arkitektnytt. Statsbyggs prosjektleder Jo Ulltveit-Moe sier i en pressemelding at målet er at nybyggene skal fungere godt for alle ulike brukere og bidra positivt til bylivet i området.

  Adapt
  Foto: Team Urbis
 • Slutt på pressemøte i Det kvite hus

  President Donald Trump har fortalt pressesekretær Sarah Sanders at det ikkje lenger er verdt bryet å halde jamlege pressekonferansar i Det kvite hus. Grunnen er at han misliker journalistanes dekning, og meiner pressa behandlar Sanders uforskamma.

  Laster Twitter-innhold