NRK Meny
Normal

Norgesglasset 15.09.08

Sort enke - Sigurd Jorsalfare - Dagen i dag - Bamse som fartsdemper - Kåseri - Nytt om bilbelte - Brannsikring - Artsmanfoldsforskning som u-hjelp - Postkort fra livet

Hør sendingen her: Norgesglasset 15.09.08

Sort enke

Verdens mest fryktede edderkopp- er funnet i Sverige!

Betyr det at vi har den i Norge også? Vi får besøk både av en edderkopp ekspert og en levende sort enke i studio.

Sigurd Jorsalfare

Sigurd kjempar mot fiendar når han rundar Gibraltar. Men tør ikkje gå i land på sjørøverøya Mallorca.

Dagen i dag

Ho gjorde mord til underhaldning, og ho laga heltar av dei mest underlege menneske. På denne dagen i 1890 blei Agatha Christie fødd - ei kvinne som den dag i dag får det til å grøsse behageleg nedover ryggen på millionar av menneske verda over.

Bamse som fartsdemper

Nå skal vi ut i trafikken. For i Oslo har en tobarnsmor sett seg lei på bilene som suser forbi rett utenfor huset der barna hennes bor. Bevæpnet med bamser og barnevogner har hun brukt utradisjonelle metoder for å få folk til å senke farten. Men er dette egentlig en smart taktikk?

Kåseri

Ved Marianne Meløy

Nytt om bilbelte

Nå må også drosjesjåførene bruke bilbelte. Men hvorfor i all verden har det tatt så mange år før beltepåbudet skulle gjelde for alle?

Brannsikring

For lite merksemd kring brannsikring av tette trehusbebyggelser i Norge. Denne veka arrangerar Riksantikvaren brannsikringsseminar på Røros.

Artsmanfoldsforskning som u-hjelp

Nordens største bokprosjekt noensinne skal vise utbredelsen til alle artene i Sverige. Norge må også med, mener lederen av Samarbeidsrådet for biologisk mangfold.

Postkort fra livet

Han virket så spinkel og tynn, og hadde sikkert ikke all verden å spise. Dagens postkortskriver forteller om en bekjent som hadde kommet i et økonomisk uføre. Skal vår anonyme postkortskriver gripe inn eller ikke?

Kulturstrøm

  • Se NRKs dokumentar om Pushwagner

    I 2008 fikk Pushwagner mer enn ti henvendelser fra produsenter som ville lage dokumentar om kunstneren. Mannen som hadde mistet alt, og som ingen trodde ville kunne reise seg igjen. Men i 2008 skjer det ingen trodde var mulig, Pushwagner fikk sitt internasjonale gjennombrudd. NRK-regissør Kristin Rosenløw Eeg fulgte ham gjennom dette fantastiske året.

  • Maler for åpen scene

    I hele april har ni kunstnere fra ulike steder i verden bodd sammen og hatt Galleri Ramfjord i Oslo som sitt atelier. Anledningen for kunstmønstringa er galleriets 20-årsjubileum, forteller innehaver og daglig leder Elisabeth Ramfjord. I galleriets åpningstid kan besøkene kan se kunstnerne i arbeid, og resultatene kan sees i utstilling fra 5.–20. mai.(NTB)

    Laster Instagram-innhold