NRK Meny
Normal

Norgesglasset 15.04.08

Lordtittel selges - Jentevakta - Dagen i dag 15. April - Seniorer på G-sport - HC Hanssen kåserer - Rundkjøringens historie del 2 - Amerikanske presidenter: Calvin Coolidge - Slitasje på museum - Postkort fra livet

Foto: Illustrasjon: Per Kristian Johansen / NRK

Lordtittel selges

Tidligare var han golfproff i England, så vart han lord og kona vart lady, no skal dei selge både hus og tittel for å reise verden rundt med båt -og mannen, han kjem frå Bergen.

-Eg har tenkt å skrive mine memoarer frå tjuagutt i Bergen til Lord i England, det ligg ein del historie der i mellom, sei lord Bjørn Teksnes frå herregården Old Colehurst Manor.

Og at han no skal selge både tittel og hus, vert fulgt med stor interesse i England, mellom anna storavisa Sunday Times rydda plass til saken over heile to sider. Det er Anne Line Abotnes som har fått telefonaudiens med Lord Bjørn Teksnes frå Bergen, som har ein lordtittel til salgs!

Jentevakta

Over 16 000 personer blir kvart år voldteke eller forsøkt voldteke i Norge, men berre ein av ti melder saka til politiet.

Ofte kan det kan vere vanskeleg å bære på ein slik hemmelegheit.

Den såkalla "jentevakta" prøver å gjere noko med problemet, seier ein av dei som jobbar der, Maya Mikkelsen til reporter Camilla Tjønn Thingvoll.

Dagen i dag

15. April

Mona Lisa av Leonardo da Vinci

Mona Lisa, et av Leonardos best kjente verk.

Foto: JEAN-PIERRE MULLER / AFP

På dagen i dag, 15. april 1452, i ein landsby nær byen Vinci i Toscana, blei det fødd ein liten gut som skulle bli ein av verdas mest berømte menn. Det viste seg at vesle Leonardo hadde talent i kvar ein liten fiber.

Seniorer på G-sport

Sportsbutikk vil ha ansatte mellom 50 og 75. Trur på stabil arbeidskraft med høg kompetanse og lågt sjukefråvær.

Kåseri

Halvard C Hanssen kåserer: ”Buktaler fra levra”

Rundkjøringens historie del 2

Har du full oversikt og kontroll når du stikker bilsnuten inn i en travel rundkjøring? I serien om rundkjøringens historie handler det denne gangen om hvorfor vi er så dårlige til å kjøre i rundkjøringene til tross for at vi er et av de landene i verden som har flest av dem. Hvert år skjer det minst 5000 kollisjoner i rundkjøringene, dette skyldes at det ikke finnes noen eksakte regler for hvordan man skal kjøre. Det sier Kurt Isak Undereidet, fagsjef i If Skadeforsikring. Reporter er Agnete Daae-Qvale Holmemo.

Amerikanske presidenter:

Calvin Coolidge

Calvin Coolidge var visepresident og ble president da forgjengeren, den noe slappe Warren G Harding, døde i 1923.

Calvin Cooligde var kjent for å sove mye og fikk i følge professor Ole Moen ikke utrettet særlig mye i løpet av de fire årene han var president. Ole Moen har skrevet bok om samtlige 42 amerikanske presidenter.

Han og reporter Sjur Sætre tar for seg noen av dem, og i dag har turen kommet til Ronald Reagens stor helt, Calvin Coolidge.

Slitasje på museum

Etter tre forsøksdager var rullebrettet kjørt i filler. Ingen spøk å lage interaktivt museum for tusner av barn med store mengder ren energi. Reporter Thor Henry Bjor har besøkt Teknisk museum i Oslo like før åpningen av utstillingen "Ren energi". På museet møtte han Eytor Sigurbergsson, Camilla Marie Klevstrand og Jan Alfred Anderson.

Postkort fra livet

Postkort fra livet
Foto: Montasje: Tuva Tagseth / NRK

Hvordan få draget på damene i 1956? Hva med å rake vekk håret og få skalle som filmstjernen Yul Brynner? Det er tema for dagens "Postkort fra livet"

Norgesglasset NRK P1

Kulturstrøm

 • Flyttar Manson-film

  Quentin Tarantino sin film om sektleiaren Charles Manson skapar debatt allereie før han er ferdig. Opphavleg skulle filmen med namnet «Once Upon A Time in Hollywood» ha premiere på 50-årsdagen for drapet på skodespelarinna Sharon Tate, 9. august 2019. No har premieredatoen blitt flytta, ifølgje The Hollywood Reporter. Leonardo DiCaprio og Brad Pitt har hovudrollene i storfilmen. Filmselskapet hevdar at flyttinga av premieren ikkje har noko med 50-årsmarkeringa å gjere. Manson og hans tilhengjarar stod bak fleire brutale drap i 1969. Charles Manson døydde i 2017.

  FRANCE-ENTERTAINMENT-MOVIE-BODY OF LIES FRANCE-ENTERTAINMENT-MOVIE-BODY OF LIES
  Foto: BORIS HORVAT / AFP
 • Clinton toppar boklista i USA

  Tidlegare president Bill Clinton toppar den amerikanske boklista med thrillaren «Presidenten er savnet», melder Bok365. Clinton har skrive fiksjonsboka saman med den kjente forfattaren James Patterson. Førebels er boka seld i ein halv million eksemplar. Ho kjem snart på norsk ved Gyldendal forlag.

  Bill Clinton
  Foto: Bebeto Matthews / AP