NRK Meny
Normal

Norgesglasset 15.01.08

Brannsikkerhet i lanbruket - Barn om lommemannen - Fagerskinna - Tre dialektar i ein familie - HC Hanssen kåserer - Muslimer og homofili - Storlygernes Nemesis

Hør:  Norgesglasset 15.01.08

Brannsikkerhet i lanbruket

I snitt ein brann om dagen! Det er den dystre statistikken for norsk landbruk, i følge Landbrukets brannvernkomite. Dyretragedier og tap av store verdier er resultatet av den store mengden branner i landbruket. I forrige uke opplevde Tor Holaker brannmarerittet på garden sin i Lesja i Oppland.

Barn om lommemannen

Lommemannen

Skjønner barn det de får høre i media om Lommemannen?

Foto: Politiet

Fredag ble den politiet mener er den såkalte Lommemannen pågrepet i Bergen. Aviser, TV og radio har hatt massivt fokus på saken, - en sak der barn ha vært offer. Skjønner egentlig barn flest noe av det de får høre i media, og har de blitt redde? Webjørn Espeland besøkte 3. klassinger i Oslo.

Fagerskinna

Professor Torgrim Titlestad i Stavanger har fått oversatt kongesagaverket "Fagerskinna" fra 1230 til moderne norsk. En bortgjemt kongesaga forteller han til intervjuer, Pål Plassen.

Tre dialektar i ein familie

Hvilken dialekt velger barnet når mamma kommer fra Finnmark, pappa fra Oppland, og familien er bosatt i Trøndelag?

Norgesglasset tok en tur på café med en familie i Trondheim for å finne ut av dette.

Kåseri

HC Hanssen kåserer: "I Kristins lomme"

Muslimer og homofili

Film om homofile muslimer

Fra filmen 'Gender me'.

Foto: NRK

De aller fleste muslimske homofile holder sin legning skjult for omverdenen. Dette er tabu og skambelagt, spesielt blant kvinner. Samtidig øker kunnskapen om homofil kjærlighet blant muslimer i Vesten. Det gir håp for fremtiden, sier Sara Azmeh Rassmussen til programleder Pål Plassen. Filmen "Gender me" har fått økonomisk støtte fra "Fritt ord".

Storlygernes Nemesis

Foreninga "Storlygernes Nemesis" stiftes fordi vi vil henge ut politikere som lyver i det offentlige rom, sier leder Harald Kristiansen i styringsgruppa. Politiske løfter som ikke holdes er løgn og kan kalles korrupsjon, hevder Kristiansen og styremedlem Jarle Schølberg.

Norgesglasset NRK P1