Norgesglasset 14.12.07

Aldersgrense for dyrehold - Vår daglige Beatles: "I Me Mine" - Søndagsskoler på frammars

Hør: Norgesglasset 14.12.07

Aldersgrense for dyrehold

Dyr skal ikke være noe leketøy, mener leder i Norsk Kennel Klub Eivind Mjærum. Han representerer i underkant av 90 000 hundeeiere og sier at foreldre lett glemmer at det å foreksempel ha hund er et stort ansvar. Regjeringen vil ha ny lov om dyrehold og vil ha forbud mot at barn under 16 har hovedansvar for dyr.

Loven er ute på høring og i følge Dagavisen er både Dyrbeskyttelsen og Norsk Kennel Klub positive til forslaget om aldersgrense.

Ved programleder Pål Plassen.

Vår daglige Beatles:

"I Me Mine"

The Beatles i 1969

The Beatles.

Foto: Bruce McBroom / CAMERA PRESS DIGITAL

Egoismen rådet innad i The Beatles mot slutten av bandets karriere. George Harrison skrev om denne egoismen i den siste sangen som gruppen spilte inn: "I Me Mine".

Søndagsskoler på frammarsj

Bare i år har det åpnet nesten hundre nye søndaggskoler. Deretter fortsetter en vekst som startet for noen år siden. I følge Erling Ekroll, generalsekretær for Norsk søndagsskoleforbund, har det startet tre hundre søndagsskoler i løpet av de siste tre årene.

Men mye har forandret seg. I dag tilbyr søndagsskolen dataspill og musikkvideoer til barna. Samtidig holder klassikere som den gamle flanellografen stand, forteller Ekroll.

- Og budskapet er det samme som det alltid har vært: Vi vil lære barna om Jesus, sier han.

Hør: Norgesglasset 14.12.07

Norgesglasset NRK P1

 

 

Kulturstrøm

  • Får Dobloug-prisen

    Forfatterne Carl Frode Tiller og Nils Christian Moe-Repstad får litteraturprisen, som består av et diplom og 200.000 svenske kroner. Prisen ble delt ut av den norske Dobloug-komiteen, på vegne av Svenska Akademien.

  • Get-kunder mister TV 2-kanalene

    480.000 Get-kunder mister TV2s kanaler etter at det ikke ble enighet mellom partene om en ny distribusjonsavtale innen midnatt, opplyser Telia Norge. Dermed blir det svarte TV-skjermer. Avtalen regulerer hvor mye Get skal betale for TV 2s kanaler.

  • Kunstneren Christo er død

    Kunstneren Christo, som var mest kjent for å pakke inn store byggverk og landskaper, er død, 84 år gammel. Bulgarskfødte Christo Vladimirov Javacheff, som han egentlig het, døde av naturlige årsaker i hjemmet sitt i New York søndag.