NRK Meny
Normal

Norgesglasset 14.02.07

Blodbankbuss i Bergen - Falsk alarm om 50-lapper - Vår daglige Beatles: "Money (That's What I Want)" - Den egoistiske arbeiderklassen - Kongsgård ferdig oppusset

Hør: Norgesglasset 14.02.07

Blodbankbuss i Bergen

Fra og med i dag kan bergenserne gi blod på en egen blodbuss. Den mobile blodtappetjenesten er den første i sitt slag i Norge. Reporter:

Falsk alarm om 50-lapper

En gammel 50-lapp er ikke nødvendigvis prikk lik en ny 50-lapp. VG skriver i dag om sirkuset som oppsto da politiet flere steder i landet fikk tips om falske 50-lapper. Men 50-lappene er ekte, selv om de mangler detaljer som de nyeste 50-lappene har. Et av politidistriktene som mandag denne uken ble oppringt av folk som var mistenksomme til den såkalte falske 50-lappen, var Sunnmøre Politidistrikt.

Vår daglige Beatles:

"Money (That's What I Want)"

Bård Ose og Finn Tokvam
Foto: Sigurd Hamre / NRK

Det var Berry Gordy som startet plateselskapet Motown, og for å reise kapital fikk han Barret Strong og Janie Bradford til å skrive en hit. Resultatet ble "Money (That's What I Want). The Beatles trengte ei sterk låt for å runde av albumet With The Beatles, og "Money (That's What I Want)" var midt i blinken.

Den egoistiske arbeiderklassen

De har aldri vært solidariske, og har alltid stemt på parti som har gitt dem minst skatt. Det påstår Dag Inge Fjeld i analyse- og rådgivningsselskapet Sosioraster. Dessuten liker de ikke det fremmedkulturelle Norge særlig godt, mens storkapitalisten Røkke er en skikkelig helt. Reporter: Bjørn Vang og Tron Soot Ryen/Arild Opheim.

Kongsgård ferdig pusset opp

Nyrenovert kongsgård på Bygdøy
Foto: Thor Henry Bjor / NRK

Det hadde vel vært enklere å rive og bygge nytt, men sånn ble det ikke da den råteherjede kongsgården på Bygdøy i Oslo skulle settes i stand. I snart 3 år til en prislapp av 177 millioner kroner er sommerresidensen for kongefamilien fra 1733 blitt totalrenovert. I formiddag var det omvisning for pressen. Reporter er Thor Henry Bjor.

Hør: Norgesglasset 14.02.07

Norgesglasset NRK P1

 

Kulturstrøm