NRK Meny
Normal

Norgesglasset 13.11.07

Glemmer flaskeforbudet - Miljøvennlig båtrace - Vår daglige Beatles: " Don't Let Me Down" - Barns undring over Gud - HC Hanssen kåserer - Norsk folkedans inn i skolen - Misbruk av info på nettsamfunn - Ta inn dyra! - Forby fotball

Foto: Illustrasjon: Per Kristian Johansen / NRK

Hør: Norgesglasset 13.11.07

Glemmer flaskeforbudet

Sikkerhetstiltak

Alt du skal ha med deg av flytende varer på fly, må få plass i denne posen.

Foto: Holm, Morten / SCANPIX

Det er nå et år siden sikkerhetsreglene for håndbagasje ble innført ved norske flyplasser. Likevel flommer sikkerhetskontrollene over at kremer, parfyme, tannkrem, vannflasker og alkohol. Reporter er Agnete Daae-Qvale Holmemo.

Miljøvennlig båtrace

Båtrace som Offshore VM har ikke akkurat ord på seg for å være miljøvennlige.

Men når VM-runden går i Arendal i juli 2008 lover Norwgian Grand Prix en rekke tiltak for å bedre miljøprofilen. I dag la de nemlig fram en egen rapport som viser et totalt utslipp på 175 tonn Co2 under båtracet.

Vår daglige Beatles:

"Don't Let Me Down"

John Lennon innrømte åpenhjertig at han aldri hadde elsket noen så høgt som han elsket Yoko Ono. Og sjelden har det vel vært laget en mer ærlig, intens og erotisk hyllest til ei kvinne enn det Lennon og Beatles gjorde med "Don't Let Me Down".

Barns undring over Gud

I 25 år har journalisten Simon Flem Devold redigert spalten "På skråss" i Aftenposten. Her kan barn skrive inn om alt som ligger dem på hjertet - alt mellom Himmel og Jord. I brevene er det mange barn som undrer seg over Guds eksistens. "Hvem er Gud, Hvordan ser Gud ut?" Nå har skuespilleren Inger Bakke fra Ålesund laget en teaterforestilling om nettopp det. Og forestillingen baserer seg på brev fra barn til spalten "På Skråss" i Aftenposten.

Kåseri

Halvard C. Hanssen kåserer: "Ikke sus og dus, bare antapus"

Norsk folkedans inn i skolen

Noregs Ungdomslag og Musikk i skolen prøver nå å blåse liv i folkedansen og lanserer i dag et nytt undervisningsopplegg for grunnskolen i folkedans.

Ved hjelp av videoer, cd er og ei lærebok skal lærerne lettere lære elevene folkedans. Reporter Sjur Sætre følte seg litt rusten og fikk spesialundervisning i folkedans tidligere i dag.

Misbruk av info på nettsamfunn

Roar Thon i Nasjonalt sikkerhetsmyndighet, et direktorat underlagt Forsvarsdep og Justisdep, sier mange nordmenn legger ut alt for mye privat informasjon på de såkalte internettsamfunn, som Facebook og MySpace. Misbruk kan skade både deg og samfunnet, hevder han. Rep: Bjørn Vang.

Ta inn dyra!

En årlig gjenganger på denne tiden: bøndene lar dyra gå ute for lenge.

Avisa Gudbrandsdølen Dagningen skriver at Mattilsynet i Nord-Gudbrandsdal mottar bekymringsmeldinger fra folk i distriktet. - Til og med griser tripper rundt i snø og sur vind forteller veterinær Aase Vigerust til reporter Pål Plassen

Forby fotball

Norsk fotballsesong går mot slutten, men det blir ikkje fotballpause av den grunn. For det spelast alltid ein kamp ein eller annan stad i verda, og til og med landslaget i Irak kjem på norske TV-skjermar. Kåsør Tron Soot-Ryen har kome til ein vidrekkande konklusjon.

Hør: Norgesglasset 13.11.07

Norgesglasset NRK P1