NRK Meny
Normal

Norgesglasset 13.06.08

Færderseilasen - Støttekonsert for fisk - Dagen i dag 13. Juni - IKT i barnehagen - Nordmenn og ferie - Forfalska kunstverk - 75-åring tok lappen - Postkort fra Simon

Foto: Illustrasjon: Per Kristian Johansen / NRK

Hør: Norgesglasset 13.06.08

Færderseilasen

Oslofjorden fylles opp av kvite seil når Færderseilasen skal gå for 61. gang. Då seilasen starta i 1947 var det berre seks påmeldte båter - i dag er det over tusen.

Støttekonsert for fisk

Fisken har øresus etter all seismikkskytinga. Det er i allefall påstanden til Bø Musikkforening, og derfor vil de holde trøstekonsert for den hørselsskadde fisken - på ei øde øy i havgapet.

Dagen i dag

13. Juni

I 2005 ble Michael Jackson frikjent for anklager om seksuelle overgrep mot en mindreårig gutt. Rettssaken vakte enorm oppsikt. Historiene om livsførselen til kongen av pop var mange. Men fansen jublet da frifinnelsen var et faktum. Tron Soot-Ryen forteller historien om ham.

IKT i barnehagen

Det er delte meninger om hvorvidt små barn lærer noe av å bruke pc i barnehagen. Dette har igjen vært diskutert i ulike medier de siste ukene, men debatten startet lenge før det. Vi må faktisk helt tilbake til 1700-tallet, da man mente at globusen kunne være skadelig for barna.

Nordmenn og ferie

I en ny reiseundersøkelse viser det seg at nordmenn bruker stadig mer penger på feriereisene våre. Samtidig reiser vi som aldri før. En ny reiselivsundersøkelse viser at pengene ikke står i fokus når vi skal ut på tur.

Forfalska kunstverk

- Halvparten av Salvador Dalí sine kunstverk er falske, og Dalí stod sjølv bak svindelen! Det hevdar forfattaren av ein ny biografi. Men i så fall - er ikkje forfalskningane "EKTE"? Den eksentriske spanjolen var kjend for å leike - kanskje er dette hans siste store spøk med verda! Reporter er Gøril Grov Sørdal.

75-åring tok lappen

Det stod mellom å selge både hytte og bil eller skaffe seg førarkort - Valget falt på det siste, i dag er 75 år gamle Irmgard Mann nybakt sjåfør!

Postkort fra Simon

"Selv om jeg blir gammel....så vil noe alltid være det samme". 14 år gamle Simon Christian Birkeland fra Nordstrand i Oslo har sendt oss diktet "Dette er meg". Reporter Thor Henry Bjor har møtt den unge skribenten som har sendt inn postkort fra livet.

Norgesglasset NRK P1

Kulturstrøm

  • Franklin begraves i Detroit

    Soulsanger Aretha Franklin begraves i hjembyen Detroit i USA fredag 31. august. Franklin døde av kreft, 76 år gammel. I dagene før begravelsen blir båren til Franklin plassert i museet for Afro-Amerikansk historie i Detroit.

    PEOPLE-ARETHA FRANKLIN/
    Foto: Handout . / Reuters