NRK Meny
Normal

Norgesglasset 12.06.08

Innvandrere vil ikke være meddommere - Økologisk mote - Dagen i dag 12. Juni - Tilsette lider for sjefen sine tabber - Ingvild wedaa Tennfjord kåserer - Naturen tilpasset skogbrann - Bøter og bedring - UDI 20 år - Postkort fra livet

Foto: Illustrasjon: Per Kristian Johansen / NRK

Hør: Norgesglasset 12.06.08

Innvandrere vil ikke være meddommere

Når retten settes i hovedstadens domstoler, er sjansen for at den tiltalte skal dømmes av en med innvandrerbakgrunn, forsvinnende liten. For blant de nesten ti tusen meddommere i Oslo tingrett og Borgarting Lagmannsrett, er det bare 94 innvandrere - knapt en prosent. Og det i en by der en av fem har innvandrerbakgrunn. Athar Ali, leder i norsk innvandrerforum, synes det er et stort problem at innvandrere er så underrepresentert i rettsinstanser.

Økologisk mote

Kunne du tenkt deg en t-skjorte med senka armhuler sånn at du kunne være miljøvennlig ved å vaske den sjeldnere. Designere går stadig nye veier for å hjelpe miljøet.

Dagen i dag

12. Juni

På dagen i dag fikk Anne Frank en notatbok i bursdagsgave av sine foreldre.

Tilsette lider for sjefen sine tabber

Arbeidsplassen din er gjennom ein vanskeleg periode fordi det har kome fram mørke sider ved bedrifta. Sosial dumping, underslag, brot på etiske reglar og sløsing med pengar for eksempel. Sjølv om du ikkje har hatt noko med dette å gjere som vanleg tilsett du som lide for sjefen sine tabbar, seier Gunilla Resare, markedsdirektør i konsulentselskapet Cap Gemini.

Kåseri

Ingvild wedaa Tennfjord kåserer: ”Innkallingen”

Naturen tilpasset skogbrann

Skogbrannen på Sørlandet er ute av kontroll for brannvesenet - men skogen tilpasser seg skogbrannen - og har alltid gjort det.

Bøter og bedring

De siste årene har trafikkbøter blitt dyrere, og alle som kjører bil vet hvor lett det er å gli over fartsgrensa i et lite øyeblikk. Når bøtene går opp så skulle en tro at bilførere ble mer oppmerksomme bak rattet. Det stemmer ikke helt forteller forsker.

UDI 20 år

Nokon søkjer lukka, andre leitar etter ei nødhavn, - ei redning! Men alle må dei innom UDI. I 20 år har dei tilsette i Utlendingsdirektoratet hatt titusenvis av menneskeskjebner i sine hender. Resultatet av UDI sitt arbeid er det få nordmenn som stiller seg likegyldige til.

Postkort fra livet

Hun har arr som forteller hvor vanskelig det kan være å være ung. Fotografering ble veien ut av mørke i dagens postkort fra livet.

Norgesglasset NRK P1