NRK Meny
Normal

Norgesglasset 11.12.07

Ny tvistelov;- gull for forbrukere - Smaken av jul: Ribberull - Vår daglige Beatles: "Two of Us" - HC Hanssen kåserer - Gigantfly på Gardermoen - Eigen jul i framand land 3 - Jonathans jul - NSB truer med å innstille tog - Nobelkonserten

Foto: Illustrasjon: Per Kristian Johansen / NRK

Hør: Norgesglasset 11.12.07

Ny tvistelov;- gull for forbrukere

Norges lover

Fra nyttår kommer den nye tvisteloven, Forbrukerrådet fryder seg.

Foto: Berit Roald / Scanpix

Fra nyttår blir det enklere for oss forbrukere å få rett overfor dem som prøver å lure oss. Dessverre så er det jo endel useriøse aktører der ute, om de er håndverkere, banker eller knivselgere. Til nå har det vært både dyrt og vanskelig å nå frem med økonomiske krav og mange har vegret seg. Men fra nyttår inntrer den nye tvisteloven og den gir oss store rettigheter. Reporter er Sjur Sætre.

Smaken av jul:

Ribberull

Færre og færre lager sine egne julepålegg, men radiokokk Inge Johnsen og Tron Soot-Ryen viser hvordan man kan lage sin egen deilige ribberull, helt uten alle tilsetningene de bruker i matindustrien.

Vår daglige Beatles:

"Two of Us"

Paul McCartney og hans kjære Linda elsket å kjøre seg vill når de var ute på biltur. Denne lidenskapen resulterte også i den sangen som fikk æren av å åpne albumet "Let It Be".

Kåseri

Halvard C. Hanssen kåserer: "Når pengene i kista klinger"

Gigantfly på Gardermoen

Airbus over Oslo

Gigantflyet svever over Oslo i dag ettermiddag.

Foto: unknown / NRK

Verdens største passasjerfly er ventet å lande på Norsk jord i dag. Norgesglasset tar oppstilling på rullebanen sammen med engasjerte fly-tittere i Norgesglasset.

Eigen jul i framand land: Jonathans jul

Jonathan Nahàyo opplevde å bli jaga på flukt inn i skogen av menn med macheter. Han har vore redd mange gonger, men aldri på julafta. Då er det fred også i Rwanda. I dag bur han i Vik i Sogn, og skal snart feire si femte jul i Norge. Norgesglaset sin reporter Gøril Grov Sørdal møtte Jonathan, kona Beatrice Emisàgo frå Burundi, og sønene Festus, Fredrik og Fabrice, då julegrana blei tent i Vik.

NSB truer med å innstille tog

"Dette kan vi ikke forstå", sier Jan Birger Almåsbro i Jernbaneverket, - han hevder de gjør mye for å få ned antall dyrepåkjørsler på Rørosbanen og Nordlandsbanen. Han får støtte fra ordfører Kari Ystgård i Namskogan, som hevder kommunene prioriterer dette høyt. Reporter: Bjørn Vang.

Nobelkonserten

Mange artister kvier seg for å opptre under Nobelkonserten, i tilfelle Bush får fredsprisen. Artistene bestilles nemlig før vinneren er kjent.

Hør: Norgesglasset 11.12.07

Norgesglasset NRK P1

Flere kulturnyheter