NRK Meny
Normal

Norgesglasset 11.04.08

Falske minner? - Kospirasjonsteoriar- Romøgler styrer verden - Dagen i dag, 11. April - Postkort fra livet som skoleprosjekt

Foto: Illustrasjon: Per Kristian Johansen / NRK

Hør: Norgesglasset 11.04.08

Falske minner?

Psykolog ved Brøset Kompetansesenter, Jim Åge Nøttestad forklarer hva falske minner er og hva som er årsaken til at noen får det.

Kospirasjonsteoriar:

Romøgler styrer verden

Vi treng ikkje vente på kontakt med utanomjordiske vesen, - dei ER HER ALT! Dei har vore her i fleire århundre, dei prøver å kontrollerre verda, - og sjefsøgla er sjølvaste dronninge Elizabeth. Bli med til David Icke sitt univers i vår serie om konspirasjonsteoriar.

Dagen i dag

11. April

Vigelandsparken

Vigelandsparken i Oslo.

Foto: Larsen, Håkon Mosvold / SCANPIX

Den 11. april 1869 vart han født -og i følge han sjølv var han billedhogger allerede før fødselen. Dagen i dag handler om Gustav Vigeland.

Postkort fra livet som skuleprosjekt

Det strøymer inn med postkort fra livet. Mange finn fram gamle og nye minner og sender dei inn til oss. No har Postkort fra livet også blitt skuleprosjekt på Dokka.

Norgesglasset NRK P1

Kulturstrøm

  • 1,3 milliarder falske kontoer

    Nesten 1,3 milliarder falske Facebook-kontoer har blitt deaktivert i løpet av de siste seks månedene, opplyser selskapet. I en uttalelse tirsdag redegjorde Facebook for selskapets standarder mot seksuelle og voldelige bilder, terrorpropaganda og hatytringer. Det uønskede innholdet på Facebook fra januar til mars utgjør mellom 0,22 og 0,27 prosent av det totale innholdet på det sosiale nettverket, som blir brukt av over to milliarder mennesker (NTB).

  • Mari Boine på Stupetårnet

    Under Festspillene i Elverum skal Boine holde Soloppgangskonsert på Stupetårnet i Hamar. Det skjer 11. august – klokken fem om morgenen. Da etterfølger hun førstemann opp i tårnet, Ole Edvard Antonsen, som hadde ideen i 2016 og mente rytmisk musikk fra et stupetårn «passet perfekt». I fjor tro Bugge Wesseltoft og DJ Strangefruit til med det en anmelder kalte «sløv jazz» fra Stupetårnet (NTB).

    Mari Boine på Varangerfestivalen
    Foto: Knut-Sverre Horn / NRK