Norgesglasset 11.04.08

Falske minner? - Kospirasjonsteoriar- Romøgler styrer verden - Dagen i dag, 11. April - Postkort fra livet som skoleprosjekt

Foto: Illustrasjon: Per Kristian Johansen / NRK

Hør: Norgesglasset 11.04.08

Falske minner?

Psykolog ved Brøset Kompetansesenter, Jim Åge Nøttestad forklarer hva falske minner er og hva som er årsaken til at noen får det.

Kospirasjonsteoriar:

Romøgler styrer verden

Vi treng ikkje vente på kontakt med utanomjordiske vesen, - dei ER HER ALT! Dei har vore her i fleire århundre, dei prøver å kontrollerre verda, - og sjefsøgla er sjølvaste dronninge Elizabeth. Bli med til David Icke sitt univers i vår serie om konspirasjonsteoriar.

Dagen i dag

11. April

Vigelandsparken

Vigelandsparken i Oslo.

Foto: Larsen, Håkon Mosvold / SCANPIX

Den 11. april 1869 vart han født -og i følge han sjølv var han billedhogger allerede før fødselen. Dagen i dag handler om Gustav Vigeland.

Postkort fra livet som skuleprosjekt

Det strøymer inn med postkort fra livet. Mange finn fram gamle og nye minner og sender dei inn til oss. No har Postkort fra livet også blitt skuleprosjekt på Dokka.

Norgesglasset NRK P1

Kulturstrøm

 • Radioteatret lager «Snøsøster»

 • Kong Oscars gate er opna igjen

  Etter to år med anleggsarbeid stod strekninga Vertlidsallmenning til Nygaten i Kong Oscars gate klar til nyopning laurdag. Gata er ei av dei eldste gatene i Bergen, og blei offisielt opna av byutviklingsbyråd Anna Elisa Tryti.

  Nyopning Kong Oscars gate
  Foto: Stian Sørum Røkenes / NRK
 • «Dracula» fra skaperne av «Sherlock

  Netflix og BBC vil lage en TV-serie som baserer seg på klassikeren «Dracula», melder Variety. Det er fra før kjent at manusforfatterne bak den populære TV-serien «Sherlock», Mark Gatiss og Steven Moffat, har tatt på seg jobben med å omforme historien om den ikoniske vampyren til en miniserie. Serien skal være på tre 90 minutter lange episoder. – Vi har alltid hatt historier om ondskap. Det som er spesielt med «Dracula», er at Bram Stoker ga ondskapen sin egen helt, sier Mark Gatiss og Steven Moffat til filmbransjebladet (NTB).

  Sherlock Special
  Foto: Robert Viglasky / BBC