Norgesglasset 11.04.08

Falske minner? - Kospirasjonsteoriar- Romøgler styrer verden - Dagen i dag, 11. April - Postkort fra livet som skoleprosjekt

Foto: Illustrasjon: Per Kristian Johansen / NRK

Hør: Norgesglasset 11.04.08

Falske minner?

Psykolog ved Brøset Kompetansesenter, Jim Åge Nøttestad forklarer hva falske minner er og hva som er årsaken til at noen får det.

Kospirasjonsteoriar:

Romøgler styrer verden

Vi treng ikkje vente på kontakt med utanomjordiske vesen, - dei ER HER ALT! Dei har vore her i fleire århundre, dei prøver å kontrollerre verda, - og sjefsøgla er sjølvaste dronninge Elizabeth. Bli med til David Icke sitt univers i vår serie om konspirasjonsteoriar.

Dagen i dag

11. April

Vigelandsparken

Vigelandsparken i Oslo.

Foto: Larsen, Håkon Mosvold / SCANPIX

Den 11. april 1869 vart han født -og i følge han sjølv var han billedhogger allerede før fødselen. Dagen i dag handler om Gustav Vigeland.

Postkort fra livet som skuleprosjekt

Det strøymer inn med postkort fra livet. Mange finn fram gamle og nye minner og sender dei inn til oss. No har Postkort fra livet også blitt skuleprosjekt på Dokka.

Norgesglasset NRK P1

Kulturstrøm

  • Arkitekter oppfordres til idédugnad

    Hva kan arkitektene gjøre for å komme styrket ut av unntaksvåren 2020? Og hvilken vei bør arkitekturen gå fremover? Det er spørsmålene arkitekter utfordres til å svare på. Norske arkitekters landsforbund og Arkitektnytt står bak idédugnaden. Initiativet er inspirert av den amerikanske arkitekten, byplanleggeren og teoretikeren Michael Sorkin, som nylig døde av koronaviruset.