NRK Meny
Normal

Norgesglasset 09.11.07

Musikk fra fronten - Hva vi hadde råd til før: Folketrygden - Vår daglige Beatles: " It's All Too Much" - Kvinnelige alkoholikere del 2

Foto: Illustrasjon: Per Kristian Johansen / NRK

Hør: Norgesglasset 09.11.07

Musikk fra fronten

Roger Helmers
Foto: Roger Helmers

Roger Helmers (45) tar med seg keyboardet når han reiser ut på militære internasjonale oppdrag. Helmers har tjenestegjort i Libanon, på Balkan og i Irak. Med instrumentene bearbeider han sine opplevelser av både gleder og sorger. Reporter er Thor Henry Bjor.

Hva vi hadde råd til før: Folketrygden

Det er rart hva Norge hadde råd til før vi fikk olje og gass i rikt monn. Store prioriteringer ble gjort for å få det velstands-Norge vi kjenner i dag. For Norge har ikke utviklet seg fra et fattig fjelland til et moderne industriland og en velferdsstat uten videre.

Vår daglige Beatles:

"It's All Too Much"

George Harrison er en av rockens mest kjente gitarister. Mindre kjent er det at han i en periode komponerte alle sangene sine på et helt annet instrument - orgel.

Kvinnelige alkoholikere: Del 2

- Kjærlighetskraften fra andre alkoholikerne ga meg livet tilbake. Det forteller en kvinne som kjempet med alkoholmisbruk i over 30 år. I organisasjonen Anonyme Alkoholikere fant hun den støtten hun trengte. - I dag tillater jeg ikke lenger alkoholen å ta kontroll over livet mitt. Det er en stor lettelse. Reporter er Ann Jones.

Norgesglasset NRK P1

Hør: Norgesglasset 09.11.07

Flere kulturnyheter