NRK Meny
Normal

Norgesglasset 09.09.08

Giftig flaskevann - Hva gjør en visepresident? - Dagen i dag 9. september - Kong Sigurds korstog - Norges James Bond? - Vakre menensker får lettere jobb -

Hør sendingen her: Norgesglasset 09.09.08

Giftig flaskevann

Stadig flere av oss slukker tørsten med flaskevann. Men nå har forskere oppdaget at plastflaskene som vannet selges i lekker metallet antimon. Det er giftig selv i små konsentrasjoner:

Det var i forbindelse med kartlegginga av grunnvannskvaliteten over hele Europa at forskerne kom på den geniale ideen å benytte flaskevann fra de ulike landene for å raskere og billigere samle inn vannet til testing. For flaskevannet er jo tappet fra en mengde ulike vannreservoarer i Europa.

Reporter var Ragnhild Lund Ansnes

Hva gjør en visepresident?

De er ansatt som erstatter hvis sjefen selv skulle dø. De amerikanske visepresidentkandidatene har fått mye oppmerksomhet i det siste, men vet du hva jobben til en visepresident egentlig går ut på?

Reporter var Ragnhild Lund Ansnes

Dagen i dag 9. september

På dagen i dag i 1971 kommer John Lennon med sin andre soloplate etter Beatles. Særlig tittelsporet på Imagine slår an og mange mener dette er Lennons beste soloplate.

Musikkbladet Rolling Stone kåret Imagine til tidenes tredje beste sang.

Ved reporter Sjur Sætre.

Kong Sigurds korstog

Sigurd Jorsalfares ferd til Jerusalem var både pilegrimsferd, hærtok og oppdagelsesreise.

Les og hør episodene her: En historisk pilgrimsreise

Produsert av Pål Plassen.

Agent 00-deg?

Kan du tenke deg å bli Norges svar på James Bond?

Den norske etterretningstjenesten søker nå etter nye medarbeidere på sine nettsider. Det er første gang de går åpent ut og tilbyr en slik stilling.

- Det gjør vi for å tiltrekke oss søkere også utenfor forsvaret, sier oberstløytnant og talsperson Petter Lindqvist.

Reporter var Ingrid Stolpestad.

Vakre mennesker får lettere jobb

Overvektige kvinner bør bruke penger på å pusse opp fasaden. Slik blir det enklare å få jobb, påstår Elin Ørjasæter i ny bok.

- Unge jenter er ofte helt på viddene i forhold til antrekk. Elin Ørjasæter, spaltist og hodejeger, går hardt ut mot unge, kvinnelege arbeidstakeres hang til naglebelte og bare mager.

Reporter var

Postkort fra livet

Det er ikke så lurt å la andre passe på dine verdisaker som pass, billetter og penger når du er på interrail. Det fikk dagens postkortskribent Kjerstin Bøland fra Notodden erfare.

Plutselig befant hun seg i ekspressfart på et tog på vei til Roma uten pass, billett eller penger, lammet av panikk.

Kommentar ved Tron Soot-Ryen

Det er mye snakk om helse, veldig mye. De som har størst nytte av helserådene er dei som ikkje treng dei, meiner vår kommentator.