NRK Meny
Normal

Norgesglasset 08.08.08

Verdens orgasmedag - Livet på felt - Dagen i dag 8. August - Postkort fra livet - Skal staten selge mer? - Endelig HD på flatskjermen! - Kina: I dag og fremover - Leiarar opp gjennom tidene - Krigshelten Bamse

Foto: Illustrasjon: Per Kristian Johansen / NRK

Hør: Norgesglasset 08.08.08

Verdens orgasmedag

Orgasme er viktig, sier paret du treffer i Norgesglasset i dag, på verdens orgasmedag. Og som til tross for at han er 84 år og hun 74 har et aktivt sex-liv fortsatt.

Livet på felt

Verkande håndledd, stiv rygg, regn, steikande sol og farleg flått - livet på felt byr på mange utfordringar for ein arkeolog. Men kvar vår gler dei seg likevel til fleire veker i strekk med graving om sommaren. Kva er det som driv dei? Reporter Gøril Grov Sørdal trekkjer i regnklede og solkrem - og møter arkeologen på felt.

Dagen i dag

8. August

Cornelis Vreeswijk

Cornelis Vreeswijk

I dag ble Cornelis Vreeswijk født i 1937. "Det var ikke lett å komme ham nær" sier Anita Strandell, ei av kvinnene han var gift med. "Han var skoleflink og hadde gode lærere" forteller Silas Bæckstrøm, og Alf Cranner sier Cornelis V. leste veldig mye, og anbefalte særlig Charles Bukowski. Rep: Bjørn Vang.

Postkort fra livet

Det er ikke lett å være 6 år og skulle hevne seg på fiender fra en krig som akkurat er over. Dagens postkort er fra Per-Henning Moan i Bjugn, og blir lest av Bjørn Johan Jacobsen.

Skal staten selge mer?

Er det rett av staten å selge deler av Statkraft, Statoil og andre verdifulle statsselskap. Høyresiden vil selge hvos de kommer til makten. Er naturressursene våre verdier som bare kan selges til private? Tron Soot-Ryen kommenterer.

Endelig HD på flatskjermen!

Åpningsseremonien

Åpningsseremonien ble det første møtet med HD-kvalitet for mange.

Foto: Fredrik Sandberg / SCANPIX / SCANPIX

OL-åpninga blir for mange nordmenn det første møtet med HD-kvalitet! Salget av HD-klare flatskjermer har tatt av, og mange har kanskje venta på når de skulle få se det første programmet i HD-kvalitet - og i dag er altså dagen, når NRK sender hele åpningsseremonien fra Beijing i HD-kvalitet.

Kina:

I dag og fremover

Kina har fått en svært velstående middelklasse på 150 millioner mennesker, som en direkte årsak av regjeringas økonomiske politikk. Samtidig lever over 300 millioner kinesere under fattigdomsgrensa. Hva skjedde med de kommunistiske idealene i Kina?

Leiarar opp gjennom tidene

Vi er meir lik menneska som levde i Steinalderen enn du kanskje skulle tru - Vi styrer i alle fall samfunnet med dei same grunnleggande verdiane!

Krigshelten Bamse

En av Norges største krighelter i utlandet er hedret med både medalje og statue. Nå kommer biografien om helten, som ligger begravet med snuten mot Norge.

Skipshunden Bamse ble i 2006 posthumt hedret med medalje for å ha reddet to liv under den andre verdenskrig. St. Bernardshunden fra Norge klarte å sjarmere en by så mye at historien lever den dag i dag.

Norgesglasset NRK P1

Kulturstrøm

 • Dokumentar: Avijii

  Allerede som 23-åring var svenske Tim Bergling en av verdens mest kjente og populære DJ-er. Våren 2013 dro han på turné i Australia der han trakk fulle hus. Se dokumentaren her:

  Sv. dokumentar. Allerede som 23-åring var svenske Tim Bergling en av verdens mest kjente og populære DJ-er. Våren 2013 dro han på turné i Australia der han trakk fulle hus. Overskuddet gikk til et veldedig prosjekt, "House for Hunger".
 • Feirer 92 år med Shaggy og Kylie

  Britenes dronning Elizabeth markerer sin 92-årsdag med konsert i London lørdag kveld. På scenen står blant andre Sting, Tom Jones og Jamie Cullum. Også Kylie Minogue, Shaggy og Craig David skal opptre på dronningens bursdagsfest (NTB).

  Video Direkte fra parlamentet
  Foto: Nyhetsspiller