NRK Meny
Normal

Norgesglasset 08.05.08

Politidugnad på nettet - Polarhistorie.no - Dagen i dag 8. Mai - God vakt skal være - Ingvild Wedaa Tennfjord kåserer - Forbudt kjærlighet - Sigøyner eller rom - Dagssenter for demente - Postkort fra livet

Foto: Illustrasjon: Per Kristian Johansen / NRK

Hør: Norgesglasset 08.05.08

Politidugnad på nettet

Denne uka i Norgesglasset har vi satt søkelyset på politiets internasjonale arbeid for å bekjempe seksuelle overgrep mot barn på internett. Et av virkemidlene er å redusere etterspørselen. I dag skal vi møte en politimann som har som arbeidsoppgave å kartlegge ulovlige sider og hindre at nordmenn får tilgang. Reporter Thor Henry Bjor har intervjuet politioverbetjent i Kripos, Bjørn Erik Ludvigsen.

Polarhistorie.no

Etter to års arbeid kunne nettstedet polarhistorie.no lanserers i Tromsø i går ettermiddag. Målet med nettstedet er at ungdommer skal få mer kunnskap om denne delen av historia.

Dagen i dag

8. Mai

På denne dagen i 1886 blei ein ny kur mot hodepine solgt for fyrste gong, - i dag er Coca Cola verdas mest verdifulle merkevare.

God vakt skal være

De er en av våre store turistattraksjoner Hans Majestet Kongens stramme og ranke gardister, og i dag har Garden fått en egen bok.

God vakt skal være- Hans Majestet Kongens Garde i felt og parade. Ja, det er navnet Per Egil Hegge har satt på boka om fenomenet som vokter vår konge.

God vakt skal være er nemlig beskjeden fra dem som går av vakt til dem som skal på vakt. Reporter Sjur Sætre møtte Per Egil Hegge ved vaktskifte foran Slottet i idag.

Kåseri

Ingvild Wedaa Tennfjord kåserer: ”Besettelsen”.

Forbudt kjærlighet

Per Arild Lyng var områdesjef i Heimevernet i Trøndelag. Etter at han giftet seg med ei russisk kvinne ble han fratatt sikkerhetsklareringa og mistet jobben. Merkelig at dette skjer i 2008, mener Lyng, som er permittert. Nå har han anket saken. Rep: Bjørn Vang.

Sigøyner eller rom

Hjelper vi sigøynerane ved å døype dei om, undrar kommentator Bjørn Johan Jacobsen.

Dagssenter for demente

Forskning viser at eit dagsentertilbud til mennesker med demens, kan utsette innleggelse på institusjon med over 300 dager. Til tross for at dette vil spare staten for store utgifter, er tilbudet minimalt.

Postkort fra livet

Dagens Postkort fra livet kretser rundt et tannlegebesøk - eller kanskje vel så mye alt det som bygger seg opp i deg frå innkallinga til tannlegen dumpar ned i postkassa di. Kortskriver er Tom Øverland.

Norgesglasset NRK P1

Hør: Norgesglasset 08.05.08