NRK Meny
Normal

Norgesglasset 08.02.07

Veddar vekk telefonkatalogane i papir - Vår daglige Beatles: "You Really Got a Hold on Me" - Ingvild Wedaa Tennfjord kåserer - Influensavaksinen farlig for enkelte - Smaken av Norge: Rødspette - Fartsgrupper for råkjørere

Hør: Norgesglasset 08.02.07

Veddar vekk telefonkatalogane i papir

ubrukte telefonkatalogar
Foto: Leif Rune Løland / NRK

Om 10.000 nordmenn avbestiller telefonkatalogen innan fredag ettermiddag vinn Sverre Andreas Stakkestad eit ganske spesielt veddemål. Sist fredag inngjekk miljøforkjemparen eit veddemål på direkten i Dagsnytt 18. Gurli Høeg Ulverud i Eniro, selskapet som produserer telefonkatalogane for Telenor, meinte at folk ville ha katalogane i papir. Stakkestad sa at tvert imot, ni av ti katalogar går rett i søpla, og det skulla han bevise ved å få 10.000 nordmenn til å avbestille katalogen innan ei veke. No ser det ut som Stakkestad får rett, ein liten e-post han sende til 50 vener og kjende mandag har nådd tusenvis av nordmenn, og mange har alt kontakta Telenor.

Vår daglige Beatles:

"You Really Got a Hold on Me"

"You Really Got A Hold On Me" med The Beatles ble hentet fra repertoaret til Smokey Robinson.

Kåseri

Ingvild Wedaa Tennfjord kåserer: "Ting som mister glansen".

Smaken av Norge:

Panert rødspette

Panert rødspette
Foto: Åge Hojem

- Rødspetten er ødelagt av norske veikroer der de kastes rett i frityrgryta, mener Inge. Han panerer selv filetene og serverer dem med tilbehør som tradisjonelt følger med wienersnitsel.

Fartsgrupper for råkjørere

Nå skal Unge råkjørere lære oppførsel i trafikken. I Oppland har Kriminalomsorg i frihet startet fartsgrupper , der unge dømte råkjørere skal lære å oppføre seg i trafikken. Unge bilførere står for en tredel av alle trafikkulykkene på veiene våre. Størst risiko er det for de som nettopp har fått førerkort. Faren for at en 18 åring skal dø i trafikken er fem ganger så stor som for en 60 åring. Særlig gutter havner i alvorlige ulykker.

Hør: Norgesglasset 08.02.07

Norgesglasset NRK P1