NRK Meny
Normal

Norgesglasset 07.12.07

Surr med tøystørrelser - Vår daglige Beatles: "Let It Be" - Bygdeskolene forsvinner 

Foto: Illustrasjon: Per Kristian Johansen / NRK

Surr med tøystørrelser

Shopping
Foto: ROBYN BECK / AFP

Har du kanskje opplevd det du også, at en skjorte i størrelse large er riktig i en butikk, mens det holder med medium i en annen butikk? I USA kalles det at large blir til medium, og at medium blir til small for downsizing. Men surret med klær og størrelse handler ikke bare om å pynte på størrelsen. Nei, det finnes nemlig ikke noe felles merkesystem for størrelse. Noen produsenter bruker small osv, andre bruker tall som 52, 54.

Statens institutt for forbruksforskning, SIFO, har nå tatt initiativ til et felles nordisk forskningsprosjekt om klessmerking. Forskningsleder Ingun Grimstad Klepp er ansvarlig for undersøkelsen. Ved reporter Sjur Sætre.

Vår daglige Beatles:

"Let It Be"

The Beatles i 1969

The Beatles i 1969.

Foto: Bruce McBroom / CAMERA PRESS DIGITAL

Et paranormalt møte med en avdød person førte til at Paul McCartney ble inspirert til å skrive en av sine mest berømte sanger. Det er klart for historien om "Let It Be", og du får vite hvem Mother Mary er i sangen "Let It Be".

Bygdeskolene forsvinner

"Elever i bygde-Norge er fritt vilt" hevder leder i Landslaget for nærmiljøskoler. Åtte hundre skoler er nedlagt i løpet av de siste tjue åra, og det bør Kunnskapsdepartementet ta ansvar for å gjøre noe med, sier hun. Rep: Bjørn Vang og Pål Plassen.

Norgesglasset NRK P1