NRK Meny
Normal

Norgesglasset 07.02.07

Robotparkering - 100 ørnunger til Irland - Vår daglige Beatles: "Hold Me Tight" - Smaken av Norge: Kraft av rekeskall - Ragnar Dyresen kåserer - Mobilabonnement - det store valget - Hjelp din medavhengige kollega - Nasjonal cricketarena i Drammen

Hør: Norgesglasset 07.02.07

Robotparkering

Bjørn Edvardsen
Foto: Thor Henry Bjor / NRK

Har du hørt om robotparkering av biler? Aftenposten forteller om siste nytt innen moderne bilparkering i byer som allerede er stappfulle av nettopp biler. Biler som trenger et sted å stå mens eieren sover, er på jobb eller henter i barnehage. I Oslo sentrum er parkeringssituasjonen til å ta og føle på. Reporter Thor Henry Bjor har snakket med Bjørn Edvardsen i bedriften Smartparkering.

100 ørnunger til Irland

Torgeir Nygaard
Foto: Per Kristian Johansen / NRK

Havørna har vært utryddet på den grønne øya i mer enn hundre år, så nå skal norske forskere fange hundre ørneunger i Hordaland, Trøndelag, Møre og Romsdal og Sogn og Fjordane og bringe dem i bur til Irland, det forteller forsker Torgeir Nygård ved Norsk institutt for naturforskning, NINA, i Trondheim. Reporter: Arild Opheim og Bjørn Vang.

Vår daglige Beatles:

"Hold Me Tight"

Beatlemania
Foto: Geoff Baker / AP

"Hold Me Tight" med The Beatles skulle egentlig vært med på gruppens første LP, men George Martin mente at den ikke var bra nok. Men da de skulle spille inn den andre plata, spilte de inn sangen på nytt igjenn.

Smaken av Norge:

Kraft av rekeskall

Kraft av rekeskall
Foto: Åge Hojem

De fleste betrakter vel rekeskall som søppel som fort lukter ille. Men hvis man før de begynner å lukte koker kraft på dem, får man et smakfullt råstoff til supper og sauser til fiskeretter.

Kåseri

Ragnar Dyresen kåserer.

Mobilabonnement - det store valget

Hvor mye tenkte du over hva slags abonnement du skulle velge da du kjøpte deg en mobiltelefon? Og hvordan vet du hvilket som er mest gunstig for deg? I dag florerer det med ulike mobilabonnement, som skal være tilpasset ulike typer og ulik bruk. Men hjelper disse valgene oss egentlig, eller blir vi bare enda mer forvirrede forbrukere av dem? Reporter Agnete Daae-Qvale Holmemo guider deg gjennom abonnementjungelen og vurderer hva som kan være en gunstig løsning for de fleste som ønsker å bruke lite penger på mobilen, men som fortsatt vil bruke den.

Hjelp din medavhengige kollega

Tusenvis av nordmenn lever med ein rusmisbrukar, og mange har det vondt. Men skal ein blande seg inn, eller halde seg unna? Bente og Frode Hagen er begge tidlegare rusmisbrukarar, og har levd med alkoholikarar. Gjennom sitt arbeid mot rus møter dei mange som gjerne vil hjelpe kolleger, men som ikkje veit korleis. Ekteparet seier ein har ansvar for kollegene sine. Dei ber oss ta mot til oss og hjelpe medmenneska våre.

Nasjonal cricketstadion i Drammen

Yousef Gilan
Foto: Sjur Sætre / NRK

 

- Gjør Strømsgodsets gamle fotballstadion til nasjonal cricket stadion! Drammenspolitikeren Yousef Gilan i Norge har løsningen for Marienlyst stadion når Strømsgodset flytter ut. Norge har eget landslag i cricket og 44 lag som spiller seriekamper. Sjur Sætre møter politikeren på Marienlyst stadion.

Hør:   Norgesglasset 07.02.07

Norgesglasset NRK P1

 

 

Kulturstrøm