NRK Meny
Normal

Norgesglasset 06.08.08

Hva er borgerlønn? - Dagen i dag 6. August - Klag mer på vinen!

Foto: Illustrasjon: Per Kristian Johansen / NRK

Hør: Norgesglasset 06.08.08

Hva er borgerlønn?

Arbeidsledighetstrygd, studielån, pensjon, sosialpenger - om alt ble samla i ein sum ville åss hatt borgerlønn . Uten å måtte jobbe for det, kunne du startet prosjektet du har drømt om, jobbe for saken du brenner for, eller reist jorda rundt. I sommer har flere aviser debattert Borgerlønn, for er det en god eller dårlig ide?

Dagen i dag

6. August

6. August 1945 bruker USA sitt nylig utviklede hemmelige våpen på Hiroshima for å få en rask slutt på krigen mot Japan. Dagen i dag handler om atombomben som ble sluppet over Hiroshima.

Klag mer på vinen!

Vin

Slettes ikke all vin er like god. Klag mer! - sier Vinmonopolet.

Foto: ScanStockPhoto

Har du drukket vin som luktet mugg, råtne egg eller promp i sommer? Gikk du tilbake til butikken og klaget? I Aftenposten i dag går Vinmonopolet ut og ber oss være langt flinkere til å klage på dårlig vin. Forsvinnede lite av den antatte mengden med dårlig vin kommer nemlig i retur fra norske kunder. Reporter Thor Henry Bjor har snakket med kommunikasjonsleder i Vinmonopolet, Halvor Bing Lorentzen.

Norgesglasset NRK P1

Kulturstrøm

 • Nordic Light er i gang

  Kreativ leiar Morten Krogvold stod for den offisielle opninga av årets Nordic Light-festival i Kristiansund i dag. Fotofestivalen blir arrangert for trettande gang i år og trekker fotografar og fotointeresserte frå heile verda.

  Morten Krogvold
  Foto: Eirik Haukenes / NRK
 • Forsvaret kutter i musikken

  Tirsdag 24. april ble det formelt bestemt hvordan Forsvarets musikk skal se ut i framtida – en framtid som innebærer nedskjæringer på åtte musikerstillinger og fire dirigenter. Kuttene skal settes i verk allerede 1. august, og kommer som en konsekvens av langtidsplanen for Forsvaret, som ble lagt fram i 2016, skriver Musikkultur

  Forsvarets musikk Harstad
  Foto: Nils Mehren