NRK Meny
Normal

Norgesglasset 04.04.08

Lønnsforhandlingenes gang - Kampen om konfirmanten del 3 - Dagen i dag 4. April - Postkort fra livet

Foto: Illustrasjon: Per Kristian Johansen / NRK

Hør: Norgesglasset 04.04.08

Lønnsforhandlingenes gang

Denne uka kunne godt voksne arbeidstakere slippe jubelen løs og konstatere at tidligpensjonen var i boks. Mer lønn blir det også etter at det ble enighet mellom NHO og privatansatte under LO-paraplyen. I formiddag startet vårens vakreste eventyr for fagorganiserte i offentlig sektor. Men at de får forhandle om lønna si er egentlig ingen selvfølge. Reporter Thor Henry Bjor har snakket med forsker ved Institutt for arbeidslivs- og velferdsforskning, Fafo, Åsmund Arup Seip.

Kampen om konfirmanten del 3

For nokon vert planlegging av konfirmasjonsfeiringa så vanskelig, at mor og far ender i krisemøte på familievernkontoret.

-Dei fleste førebuingane me gjer før konfirmasjonen er for at konfirmanten skal kjenne seg spesiell på dagen sin, men inn i mellom vert uovereinsstemmelsane mellom mor og far så store at dei ikkje klarer å ordne opp på egenhånd, fortel Sverre Jor, som er familieterapeut ved familievernkontoret i Sør-Trøndelag.

Dagen i dag

4. April

I dag for 40 år siden ble borgerrettforkjemperen Martin Luther King jr. skutt. Pastoren og Nobelprisvinneren var det symbol for ikkevoldelig svart motstand mot raseskillelover i USA. Han holdt en rekke taler som har gått over i historien, og Tron Soot-Ryen forteller historien om ham.

Postkort fra livet

- Jeg vil fortelle om et uutslettelig inntrykk en liten pike i Litauen ga meg, et smil jeg aldri vil glemme. Det skriver Willy Mørch fra Trondheim i dagens postkort fra livet

Norgesglasset NRK P1

Hør: Norgesglasset 04.04.08

Kulturstrøm

  • Stolt over sangboka

    Forfatteren Kjartan Fløgstad skriver så sangbart at mange norske musikere har satt musikk til tekstene hans. Nå er disse samlet i en sangbok med noter og besifring. Fløgstad selv er stolt og glad. Hør intervjuet med Fløgstad i NRK Spillerom

  • Nyopprettet stipend for unge poeter

    Nynorsk kultursentrum melder om et nytt stipend, kalt Olav H. Hauge-stipendet. Det er pålydende 150.000 kroner og skal gå «til en ung dikterstemme som har utmerket seg med et poetisk talent som lyriker, tekstforfatter eller sangpoet». Mottakeren skal være under 40 år og ha gitt ut inntil tre diktsamlinger eller egne større sangverk (NTB)

  • Oral Bee til Sentrum Scene

    1. september er det duket for konsert i storsalen, melder arrangøren. Oral Bee slapp sin første singel «Penger» i 2000 og ifølge pressemeldingen har ikke Oral Bee veket fra sin pimprapstil siden. Han har fått en renessanse i senere år: I 2015 skrev NRK om hvordan Oral Bee spilte utsolgte konserter og opptrådte på Øya (NTB).