NRK Meny
Normal

Norgesglasset 02.11.07

Norgesglasset 02.11.07 inneholdt følgende innslag: Sprekk på Sveis og industriservice - Løgn og sannhet del 2 - Vår daglige Beatles: "Revolution 9" - Ukeblad på venterom

Foto: Illustrasjon: Per Kristian Johansen / NRK

Hør: Norgesglasset 02.11.07

Sprekk på Sveis og industriservice

Helge Johansen

Helge Johansen ansetter alkoholikere og får dem edru gjennom hardt arbeid og nærhet.

Foto: Sjur Sætre / NRK

Sje Sveis og Industriservice er ikke som andre arbeidsplasser. Helge Johansnen, grynder og sjef for den lille bedriften i Lier utenfor Oslo, mener det viktigste i livet er å hjelpe andre. Norgsglasset har flere ganger vært på besøk og bedriften er samtalemne også på Stortinget. Selv var Helge Johansen langt nede og sterkt alkoholisert for 15 år siden. Etter det har han vært edru. Nå ansetter han alkoholikere og får dem edru gjennom hardt arbeid og nærhet. Rune er sistemann inn, og i nesten fire månder gikk det bra med Rune, men så sprakk han.

Ved reporter Sjur Sætre.

Løgn og sannhet del 2

Korleis avsløre løgn - at folk lyg oss opp i ansiktet. Åss ser det ikke så lett på kroppsspåket - fortalte tidligere drapsetterforsker Asbjørn Rachlew i Norgesglasset i går. I dag er Rachlew, som for tiden æ doktorgradsstipendiat med avhørsteknikk som spesialfelt, tilbake. Hein vil fortelje oss måter å samtale seg frem til sannhet - ei metode som også tar høyde for at heller ikkje du har rett i utgangspunktet.

Vår daglige Beatles:

"Revolution 9"

Dagens episode er den lengste i serien "Vår daglige Beatles". Den handler også om den lengste og mest spesielle innspillingen i gruppens katalog - en åtte minutter lang lyd-collage som ble satt sammen av John Lennon i samarbeid med Yoko Ono.

Ukeblad på venterom

Hvordan får du tida til å gå når du sitter i ventehjørnet, enten hos frisøren eller tannlegen?

Sjansen er nok stor for at du leser et ukeblad. Men hvor er egentlig alle nyhetsmagasinene? Reporter: Camilla Tjønn Thingvoll.

Hør: Norgesglasset 02.11.07

Norgesglasset NRK P1

 

Kulturstrøm

  • Stolt over sangboka

    Forfatteren Kjartan Fløgstad skriver så sangbart at mange norske musikere har satt musikk til tekstene hans. Nå er disse samlet i en sangbok med noter og besifring. Fløgstad selv er stolt og glad. Hør intervjuet med Fløgstad i NRK Spillerom

  • Nyopprettet stipend for unge poeter

    Nynorsk kultursentrum melder om et nytt stipend, kalt Olav H. Hauge-stipendet. Det er pålydende 150.000 kroner og skal gå «til en ung dikterstemme som har utmerket seg med et poetisk talent som lyriker, tekstforfatter eller sangpoet». Mottakeren skal være under 40 år og ha gitt ut inntil tre diktsamlinger eller egne større sangverk (NTB)

  • Oral Bee til Sentrum Scene

    1. september er det duket for konsert i storsalen, melder arrangøren. Oral Bee slapp sin første singel «Penger» i 2000 og ifølge pressemeldingen har ikke Oral Bee veket fra sin pimprapstil siden. Han har fått en renessanse i senere år: I 2015 skrev NRK om hvordan Oral Bee spilte utsolgte konserter og opptrådte på Øya (NTB).