Hopp til innhold

Norgesglasset 02.02.07

Jukselappen - Mikrofon i klasserommet - Vår daglige Beatles: "Till There Was You" - Utstopping av kjæledyret - Mild vinter - hvor trygg er isen?

Hør: Norgesglasset 02.02.07

Jukselappen

Stene Jakobsen
Foto: Sjur Sætre / NRK

Jukset du da du tok sertifikat? Var det virkelig deg som kjørte opp eller tok teoriprøven, eller sendte du noen andre i ditt navn? Frekkheten kjenner ingen grenser, forteller faggruppeleder Stene Jakobsen ved vegvesenets Stor-Oslodistrikt. Det skjer hele tiden, og senest på mandag ble en mann avvist på Risløkka Trafikkstasjon i Oslo. Han prøvde å ta førerprøven for en kompis. Han stilte med bankkortet til kandidaten på førerprøven. Ved reporter Sjur Sætre.

Mikrofon i klasserommet

Om noen år kan det være vanlig at lærere bruker mikrofon når de snakker til klassen. På en barneskole i Oslo har man allerede begynt å bruke mikrofon i undervisningen. Hensikten med mikrofon er at ordene til læreren blir lettere å oppfatte, og erfaringer fra USA og Australia viser at den tydelige stemmen demper bakgrunnsstøyen i klasserommet. Høgskolelektor Arne Vik ved Høgskolen i Sør-Trøndelag mener mikrofonen vil bli fast inventar i alle klasserom.

Vår daglige Beatles:

"Till There Was You"

Til og med dronningmoren likte The Beatles. Mye av grunnen var at gruppen spilte sanger som "Till There Was You". "Till There Was You" ble skrevet av Meredith Willson til musikalen The Music Man, som også ble film, og covret av The Beatles på plata With The Beatles.

Utstopping av kjæledyret

Når kjæledyret ditt dør, kan du velge om du skal begrave det i jorda, eller kanskje få det kremert. Men for dem som ikke klarer å gi slipp på dyret, kan også vurdere om de vil stoppe det ut . Særlig i USA har utstopping av små hunder, marsvin og katter blitt god butikk, og dyreeierene får hunden tilbake igjen foran peisen på ubestemt tid. Men i Norge er ikke dette blitt en stor hit enda, her foretrekker vi heller elg på veggen enn hund eller katt på gulvet.

Mild vinter - hvor trygg er isen?

Skal du ut i naturen i helga? Kanskje en tur ut på et islagt vann, mens klimaet vårt ennå gir oss vintre med islagte vann.. Da kan det være lurt å høre etter nå. For mild vinter over store deler av landet har forsinket isleggingen betydelig. Reporter Thor Henry Bjor har målt isen på Bogstadvannet i Oslo sammen med Randi Pytte Asvall fra Norges vassdrags- og energidirektorat, NVE. Vil du lese mer om isforholdene der du bor så klikk deg inn på  www.nve.no/ismelding .

Hør: Norgesglasset 02.02.07

Norgesglasset NRK P1

 

 

Kulturstrøm

  • Gåte er fornøyd, men spente

    Til NRK sier Gåte at de er fornøyde med plasseringen de har fått i sin semifinale, men at de samtidig er spente på stemningen i salen etter Israels opptreden.

    Tidligere tirsdag ble det kjent at Norge opptrer rett etter Israel i den andre semifinalen i Malmö 9. mai. EBU har fått kritikk fra flere hold for å la Israel delta.

    Jim Ødegård Pedersen, leder folkejuryen Adresse Malmö, tror det kommer til å gå bra. Men sier at Israels bidrag ikke er det enkleste å opptre etter i år. Også han er spent.

  • Madonna avslutter turné med stor gratiskonsert

    Madonna skal holde en enorm gratiskonsert på Copacabana i Rio de Janeiro 4. mai som avslutning på Celebration-turneen som startet i oktober.

    På Madonnas nettside omtales konserten som hennes «største show hittil». Den er en «takk til fansen for å ha feiret musikken hennes i mer enn fire tiår».

    Madonna
    Foto: Evan Agostini / AP