NRK Meny
Normal

Norgesglasset 01.06.07

Kråkeboller hindrer flytrafikken - Vendepunktet : Hjerteinfarkt - Vår daglige Beatles - Nabokranglar del 5: Hvordan unngå den håpløse naboen

Kråkeboller hindrer flytrafikken

Sjøfuglene i Berlevåg bruker flyplassen som nøtteknekker før de spiser kråkebollenes delikatesser. Hver gang et fly skal lande må mannskapene først ut for å plukke bort skall og andre rester etter festmåltidene. Når det er som verst må vi bruke børstemaskin, sier Bernt Breivik som er utrykningsleder i Avinor. De smarte sjøfuglene imponerer de ansatte på flyplassen. Tidligere slapp de kråkebollene i fjæra, men da var det vanskeligere å finne maten mellom stenene. Bakkemannskapene frykter at skallene skal virvles opp og ødelegge propellene eller motorene på flyene. Derfor må de ansatte nå ut å rydde banen flere ganger i døgnet.

Vendepunktet: Hjerteinfarkt

Vi har vel alle en eller flere datoer i livet da det skjedde noe som har satt spor, noe som førte til at livet ble annerledes. Reporter Terje Nordkvelle har stoppet folk på gata i Telemark og spurt dem om de har opplevd noe som har gjort at livet ble litt annerledes enn det de hadde planlagt. Han møtte Helge fra Skien som forteller om hva som skjedde da han fikk hjerteinfarkt. 

Vår daglige Beatles:

"Paperback Writer"

The Beatles i Munchen i 1966

The Beatles, 1966.

Foto: AP

 

Våren 1966 følte Paul McCartney seg pressa til å skrive ei ny låt, og han lot seg inspirere av ein forfatter frå Liverpool, eit brev frå ein tilhenger, og ein sniklytt på den nyaste plata frå The Beach Boys. Alt dette resulterte i singlen "Paperback Writer".

Nabokranglar del 5:

Hvordan unngå den håpløse naboen

Det er mange som ville blitt irritert av støy frå naboane, særlig om det gjentar seg helg etter helg. I dag skal vi få noen små tips. Hans Petter Treider sier det er mye å vere på vakt imot når en kjøper hus. Flott hus og grei tomt - men hvorfor er det til salgs? Hva svarer folk når de karakteriserer naboene til huset som er til salgs: "hendig nabo" er gjerne en som fikser og hamrer døgnet rundt - "en påpasselig nabo" kan være humørløs og snokete - en "livlig nabo" har fest døgnet rundt". En grei nabo er en som har samme døgnrytme som deg - liker samme musikk og har barn i samme alder, men mange slike finner man jo ikke. derfor er det mange nabokrangler. Reporter er Stein S. Eide og serien er en reprise fra 2004.

Norgesglasset NRK P1