NRK Meny
Normal

Norges viktigste museumsjobb lyses ut

I dag lyses stillingen som ny direktør for Nasjonalmuseet ut.

Forum Artis blir det nye Nasjonalmuseet på Vestbanen

Den nye sjefen for Nasjonalmuseet skal lede når museet flytter til Vestbanen.

Foto: Kleihaus/Schurwerk

Fredag ble det kjent hva som skal til for å bli den nye direktøren for Nasjonalmuseet i Oslo. Det nye Nasjonalmuseet vil bli det største i Norden. Stillingsannonsen legger vekt på at de ønsker kandidater med god kompetanse og erfaring fra kunst og ledelse, men også erfaring fra endringsprosesser og organisatorisk omstilling.

Nasjonalmuseet for kunst, arkitektur og design skal som kjent flytte til Vestbanen i Oslo i 2020.

Pressemeldingen skapte bråk

Da pressemeldingen om at stillingen skulle utlyses kom tidligere i år, ble det mye bråk. Pressemeldingen sa at nåværende direktør, Audun Eckhoff, også var velkommen til å søke på stillingen.

Lederen ved Henie Onstad Kunstsenter, Tone Hansen, uttalte til Aftenposten tidligere i år at det var helt uaktuelt for henne å søke på stillingen.

Tone Hansen

Museumsdirektør ved Henie Onstad Kunstsenter, Tone Hansen, ønsker ikke å søke på det hun kaller Norges viktigste jobb.

Foto: Holm, Morten / Scanpix

I dag sier Hansen til NRK at hun fortsatt ikke ønsker å søke på stillingen.

– Dette er kunstnorges viktigste jobb, og det er viktig å få en direktør som forstår det nasjonale ansvaret som pålegges Nasjonalmuseet, sier hun.

Hansen sier også at det kan være fornuftig at dagens leder Audun Eckhoff får fortsette i stillingen, fordi museet og direktøren allerede er inne i en flytteprosess.

– I tillegg til å få en god direktør er det avgjørende å få et godt styre på plass. Det blir veldig spennende å følge denne prosessen.

Flere kulturnyheter