Hopp til innhold

Hvem skulle tru 920.000 så på dette?

«Der ingen skulle tru at nokon kunne bu», endte som forrige ukes nest mest sette program, bare slått av den evige eneren «Nytt på nytt» som trakk 1,1 millioner seere.

Oddgeir Bruaset

920 000 nordmenn benket seg foran fjernsynet for å se Oddgeir Bruaset på et nytt besøk utenfor allfarvei.

Foto: Montasje, Marit Hommedal / NRK/Scanpix

Se alle epsiodene av programmet igjen her: Åtte sesonger med usannsynlige bosteder

Programleder Oddgeir Bruaset fikk med seg 920.000 seere da han besøkte ekteparet Margot og Per Bjørvik som lever veiløse på gården Aldal i fjellene nord for Bolstadøyri i Hordaland.

– Å være nest mest sett i landet er jo fantastisk. At over 900.000 valgte å følge oss, er et tall vi selvsagt er strålende fornøyde med, sier programskaperen.

Der ingen skulle tru at nokon kunne bu ser du på NRK1 og i NETT-TV på søndager klokken 20:05.

Uklar suksessformel

Bruaset klarer ikke helå peke på hva det er som gjør at programmet er så populært, men har fått tilbakemelding fra seere på at programmets styrke er at det handler om vanlige folk og har et rolig tempo.

– Slik programtilbudet er i dag, trur jeg at «Der ingen kunne tru» fungerer som en motpol til andre program som går på TV. Vi besøker spennende folk på spennende steder og dette er nok noe som mange nordmenn kan identifisere seg med.

Kulturstrøm

  • Gyldendalprisen til Hanne Ørstavik

    «En av Norges mest markante og særpregede forfattere», heter det om vinneren av Gyldendalprisen for 2023, Hanne Ørstavik.

    Dermed kan Ørstavik føye enda en gjev litterær pris til en liste som fra før av omfatter Brageprisen, Sultprisen, P2-lytternes romanpris, Amalie Skram-prisen, Oktoberprisen, Doblougprisen og Aschehougprisen.

    Gyldendalprisen er på hele en halv million kroner og deles ut annethvert år til «et særlig betydelig forfatterskap uavhengig av hvilket forlag forfatteren er tilknyttet».

    Hanne Ørstavik utgir bøkene sine på Oktober forlag, har skrevet til sammen 14 romaner, senest fjorårets «Bli hos meg», og er oversatt til 30 språk.

    Hanne Ørstavik, Gyldendalprisen
    Foto: Forlaget Oktober