NRK Meny
Normal

Norges beste rådyrlokker?

Mens andre bruker en fløyte til lokke på rådyr, rauter Tom Skjulestad lokkelyden selv.

Tom Skjulestad
Foto: Pierre Aker

Det som skiller Skjulestad fra de fleste andre, er at han bruker sin egen stemme til å lage lokkelyden. Det vanlige er å bruke enten en lokkefløyte som blåses i, eller trykkes på for å lage lyden. Og lyden er lyden av en et hunnrådyr, en geit, sånn at rådyrbukken skal komme.

Hør Tom Skjulestad lokke på rådyr her: Norges beste rådyrlokker

Gjør seg om til geit

-Jeg gjør meg om til en geit, og da spiller en jo på de grunninstinktene som de fleste dyr har, de vil formere seg, forklarer Tom Skjulestad, som også kan fortelle om en scene fra filmen der rådyrbukken kommer styrtende bare ti sekunder etter at han laget lokkelyden.

Norges beste?

Tom Skjulestad

Rådyrlokker Tom Skjulestad med et av sine offer.

Foto: Pierre Aker

DVD'en "Lokkejakt på rådyr" har premiere i dag, og stjernen i filmen er Norges beste rådyrlokker, ifølge produsent Pierre Aker. Rådyrlokker Tom Skjulestad er litt mer beskjeden når han konfronteres med utsagnet.

-Det er jo en betegnelse med store bokstaver, men en har jo holdt på med dette en stund, så sånn sett har en jo noen erfaringer og opplevelser som gjør at en på et vist nivå har hatt suksess, sier rådyrlokkeren, som forklarer at han har blitt god til å lokke ved å være ute i naturen og lytte, og et ønske om å få en best mulig jaktopplevelse.

Norgesglasset NRK P1