Norge rundt med Anne Margrethe

- Jeg stortrives i jobben. Den er perfekt for meg fordi jeg liker å jobbe med mennesker. Flyvertinne Anne Margrethe Klohs smiler bredt og ser oss vennlig inn i øynene. Vi er ikke i tvil om at hun elsker jobben sin.

Flyvertinne Anne Margrethe Klohs, SAS
Foto: John Arnt Nøstdal / NRK

NRK1 Norge Rundt, fredag 5. oktober kl. 19.30.

NRK’s kjente TV-slager Norge Rundt har vært med henne på jobb på kryss og tvers i Sør-Norge og på Flesland og Gardermoen. I sendinga fredag 5. oktober får TV-seerne se hvordan en vanlig arbeidsdag kan arte seg for flyvertinnen i SAS.

Gøy på jobben

Anne Margrethe Klohs bor i Bergen med nytt hus, mann og to barn. Da hun begynte i tidligere Braathens SAFE skulle hun bare prøve yrket i en kort periode, men slik ble det ikke.

I dag, 20 år etter har hun fortsatt sin arbeidsplass i kabinen og hun har ingen planer om å slutte.

- I Braathens hadde vi alltid en humoristisk tone på jobb. Vi ler også i SAS, men etter at selskapene ble slått sammen er vi blitt så mange at det ikke er mulig å kjenne alle, sier Anne Margrethe Klohs.

- Det hender jeg kommer på jobb uten helt å vite eller kjenne de jeg skal jobbe sammen med. Men det går alltid bra, sier hun.

Hun utståler erfaring og trygghet mens hun gjør klar frokosten til flypassasjerene etter avgang fra Flesland.

Har to jobber

Når hun ikke flyr høyt over skyene jobber hun på hotellet som familien eier i Vestlandshovedstaden. Jobbene er nært beslektet med hverandre.

- Arbeidsdagen dreier seg om å yte service og hjelpe mennesker som er våre gjester og kunder. Det trives jeg med. Jeg sier ikke bare hei og god morgen, jeg liker å snakke med menneskene jeg møter, forteller Anne Margrethe.

Den dagen Norge Rundt-teamet var med henne på jobb startet litt spesielt. Etter at morgenflyet til SAS fra Bergen hadde landet på Stavanger lufthavn Sola fikk crewet en beskjed som kunne ha skapt store forsinkelser i flytrafikken. Det hadde vært branntilløp i tårnet på flyplassen, noe som betød at flere avganger ble utsatt.

Men en telefon fra kapteinen gjorde at SAS-maskinen fikk forsette til Oslo uten særlig forsinkelse.

Spent på TV

- Jeg håper jeg sa noe dere kan bruke. For det er helt annerledes å snakke når TV-kameraet blir slått på. Det er litt uvant for meg, sier Anne Margrethe og ser spørrende på oss og ser ut som hun vil le.

Norge Rundt-teamet kan berolige. Flyvertinnen med de skurrende r’ene fra byen mellom de syv fjell klarte seg utmerket og har neppe gjort skam på SAS, tvert imot. Hvordan arbeidsdagen forløp og hva Anne Margrethe Klohs mer fortalte, må dere se på Norge Rundt for å få vite.

 

Kulturstrøm