Lager ny Norge Rundt-vignett

Norges eldste underholdningsprogram fornyer seg. Og du får se nærmere på hvordan det skjer!

Svein Arne Nesøy, Tomas Jøssang og Knut Knudsen Eigeland.

Knut Knudsen Eigeland er hos Svein Arne Nesøy og Tomas Jøssang. De lager ny vignett til Norge Rundt. Her har de laget en modell som vil bli å se i vignetten.

Foto: NRK

Men det er bare å slappe av, for innholdet i Norge Rundt blir det kjente og kjære. Og selve musikken, Edvard Griegs Norsk Dans nr. 2 beholdes selvfølgelig. Det som skal fornyes er nemlig vignetten.

Fra første Norge Rundt-sending

Slik så den første vignetten ut. Fredag 20.november 2009 får du se vår nye vignett.

Foto: NRK / NRK

Helt siden Norge Rundts første sending 2. oktober 1976 har vignetten flere ganger blitt forandret og modernisert.

Programleder Knut Knudsen Eigeland ser nærmere på arbeidet med den nye vignetten hos produksjonsselskapet BUG.

Skal sette stemningen

- En tv-vignett skal sette stemningen for programmet og i Norge Rundts tilfelle betyr det at vignetten skal representere gode og glade historier om ekte mennesker, forteller Svein Arne Nesøy og Tomas Jøssang i BUG.

De arbeider både med å filme og bruke datamaskinen til å sette sammen det nye visuelle uttrykket til vignetten.

I løpet av Norge Rundts 33 år er dette niende gang vignetten fornyes.

Også musikken endres....litt

I nesten alle år er det Johnny Gliders arrangement av Norsk Dans nr. 2 som seerne har hørt i begynnelsen av Norge Rundt. Den versjonen beholdes.

Øyvind Staveland

Øyvind Staveland i Vamp har fornyet vignettmusikken til Norge Rundt.

Foto: Bjørn Olav Skjæveland / NRK

Men gruppa Vamps frontfigur Øyvind Staveland har fått jobben med å legge på flere instrumenter på originalopptaket.

Første gang seerne får se det ferdige resultatet er fredag 20. november. Da er det den nye programlederen Samina Bruket fra NRK Rogaland som får æren av å vise fram den nye vignetten.

Farvel med Knut

Dermed blir arbeidet med den nye vignetten Knut Knudsen Eigelands avskjed med Norge Rundts seere.

- Nå vender jeg tilbake til NRK Sørlandet etter en utrolig fin høst der jeg og forhåpentligvis også seerne har fått være med på mye moro med alt fra spøkelsesjakt, besøk på sjokoladeri og førerhundskole, en reise tilbake i tid og ikke minst en avgjørelse om hva som kommer først av høna eller egget, forteller Knut.

Norge Rundts programleder nummer 183 og Norge Rundt-sending nummer 1355 er dermed blitt en del av programmets evigvarende historie!

Kulturstrøm

 • Musikk som kampmiddel i Venezuela

  På begge sider av den betente grensa mellom Colombia og Venezuela rigges det for konserter. Milliardæren Richard Branson sponser en Live Aid-konsert på Colombia-sida, mens Maduro-regimet rigger en «Hands Off Venezuela» motkonsert på sin side av den stengte grensebroa. (AP) Bildet: På Live Aid-sida malte folk amerikanske og venezuelanske flagg i ansiktet.

  Fra Live Aid-konserten for Venezuela
  Foto: LUIS ROBAYO / AFP
 • Årets verste film kåret

  Dagen før den store Oscar-festen blir prisene for de dårligste filmprestasjonene i 2018 – The Golden Raspberry Awards delt ut i Los Angeles. Razzie-prisen for dårligste film går til «Holmes & Watson». Etan Cohen får prisen for dårligste regi av samme film. Prisen for dårligste mannlige skuespiller går til Donald Trump for rollen som seg selv i «Death of a Nation» og «Fahrenheit 11/9». Alle prisene:

  Holmes & Watson
  Foto: VALERIE MACON / AFP