Hopp til innhold

Norge er klar for Judas Priest

Denne helga kommer «metalgudene» i Judas Priest til Norge. Trondheim og Bergen gleder seg, men foreløpig går billettsalget litt tregt.

Judas Priest

Denne helga skal Judas Priest rocke Trondheim og Bergen.

Foto: Jo Lee / Judas Priest.com

Judas Priest

Vokalist Rob Halford og Judas Priest lover mange gamle og noen nye låter når bandet kommer til Norge.

Foto: JAE C HONG / AP
Judas Priest: Nostradamus

Judas Priest sitt nye doble konseptalbum «Nostradamus» kommer i butikkene i neste uke.

Foto: Albumcover

Billettsalget til lørdagens konsert i Trondheim går trådt. Opprinnelig skulle denne endagsutgaven av Trondheim Rockfestival gå av stabelen på Lerkendal Stadion, men er blitt flyttet ut på parkeringsplassen utenfor på grunn av sviktende billettsalg.

To konserter avlyst

I tillegg er to av konsertene på festivalen blitt avlyst. Daisy’s Dead og Crazy Lixx er blitt fjernet fra plakaten.

- Vi tok bort de to banda som vi mener betyr minst for arrangementet. Vi vil gjøre det mer kompakt når vi nå har flyttet festivalen ut av Lerkendal, til parkeringsplassen, sier Kristian Digre, i Trondheim Rockfestival til NRK.

Til festivalen i Trondheim er det til nå solgt omkring 3.000 billetter. Men Digre er ikke redd for at Trondheim Rockfestival brekker ryggen av den grunn, fordi konserten med Iron Maiden 7. juli er utsolgt.

- Spent på billettsalget

- Salget av billetter til Judas Priest er mindre dårlig enn salget til Iron Maiden er bra, for å si det sånn. Og vi er ennå spent på hvor mange billetter som blir solgt «på døra», sier Digre.

Konserten i Bergen 8. juni har solgt omtrent like mange billetter som i Trondheim, men her var det Bergenshallen, med en kapasitet på omkring 4.000, som var arena i utgangspunktet.

- Vi er godt fornøyd med billettsalget så langt, sier Frank Nes hos arrangøren, Bergen Live.

Mest gammelt

Når gamle rockehelter er på veien kan det være vanskelig å forutsi hva som kommer av låter. Spesielt fra et band som har et helt nytt dobbeltalbum på vei. Neste uke slipper Judas Priest det doble konseptalbumet «Nostradamus».

Her kan du laste ned tittellåta fra Judas Priest' nye plate «Nostradamus», gratis!

Men arrangørene kan forsikre publikum om at bandet serverer mest av de gamle slagerne de er kjent for.

- Med en setliste bestående nesten utelukkende av gamle og kjente låter er vi ikke i tvil om at dette blir en av sommerens tøffeste konserter, heter det i en pressemelding fra Trondheim Rockfestival.

Og overfor Bergens Tidende forsikrer gitarist Glen Tipton om det samme.

- To-tre nye

– Vi kommer til å spille en del sanger som vi ikke har spilt på noen år. Både de gamle favorittene og nyere ting. Det blir to-tre sanger fra det nye albumet også, sier Judas Priest-gitarist Glenn Tipton til bt.no

- Men siden platen ikke er sluppet ennå er det ingen som kjenner låtene. Da er det ikke noe poeng i å spille for mange av dem. Det blir noe for enhver, sier han videre.

Her er noen klassikere fra Judas Priest:


«Breaking The Law»:


«Living after Midnight», live:


«Parental Guidance», live:


«Turbo Lover»:


«Painkiller»:

Kulturstrøm

  • Gustav Klimts siste maleri solgt på auksjon

    Maleriet «Portrait of Miss Lieser» av den østerrikske kunstneren Gustav Klimt ble solgt på auksjon i Wien for 30 millioner euro, som tilsvarer rundt 350 millioner kroner.

    Klimt startet på portrettet i 1917, og det skulle bli hans siste maleri før han døde året etter. Han fikk aldri gjort det helt ferdig.

    Maleriet var savnet i nesten 100 år før det dukket opp på auksjonshuset i Wien tidligere i år, skriver BBC.

    Det har vært flere debatter om hvem kvinnen på bildet er, og hva som skjedde med bilde under 2. verdenskrig.

    Auksjonsleder Michael Kovacek, co-administrerende direktør for Kinsky Auction House taler ved siden av Claudia Moerth-Gasser, Klimt Expert, i begynnelsen av en auksjon for den østerrikske kunstneren Gustav Klimts portrett ble auksjonert ut.
    Foto: Reuters
  • Begravelses-musikal basert på Løvlands sanger.

    I september kommer begravelses-musikalen «You Raise me up» på Lillestrøm kultursenter, i samarbeid med komponist Rolf Løvland, skriver de i en pressemelding.

    Musikalen er en romantisk dramakomedie som utspiller seg i et begravelsesbyrå. Lisa Stokke og Øyvind Boye Løvold spiller hovedrollene.