Norge er klar for Judas Priest

Denne helga kommer «metalgudene» i Judas Priest til Norge. Trondheim og Bergen gleder seg, men foreløpig går billettsalget litt tregt.

Judas Priest

Denne helga skal Judas Priest rocke Trondheim og Bergen.

Foto: Jo Lee / Judas Priest.com

Judas Priest

Vokalist Rob Halford og Judas Priest lover mange gamle og noen nye låter når bandet kommer til Norge.

Foto: JAE C HONG / AP
Judas Priest: Nostradamus

Judas Priest sitt nye doble konseptalbum «Nostradamus» kommer i butikkene i neste uke.

Foto: Albumcover

Billettsalget til lørdagens konsert i Trondheim går trådt. Opprinnelig skulle denne endagsutgaven av Trondheim Rockfestival gå av stabelen på Lerkendal Stadion, men er blitt flyttet ut på parkeringsplassen utenfor på grunn av sviktende billettsalg.

To konserter avlyst

I tillegg er to av konsertene på festivalen blitt avlyst. Daisy’s Dead og Crazy Lixx er blitt fjernet fra plakaten.

- Vi tok bort de to banda som vi mener betyr minst for arrangementet. Vi vil gjøre det mer kompakt når vi nå har flyttet festivalen ut av Lerkendal, til parkeringsplassen, sier Kristian Digre, i Trondheim Rockfestival til NRK.

Til festivalen i Trondheim er det til nå solgt omkring 3.000 billetter. Men Digre er ikke redd for at Trondheim Rockfestival brekker ryggen av den grunn, fordi konserten med Iron Maiden 7. juli er utsolgt.

- Spent på billettsalget

- Salget av billetter til Judas Priest er mindre dårlig enn salget til Iron Maiden er bra, for å si det sånn. Og vi er ennå spent på hvor mange billetter som blir solgt «på døra», sier Digre.

Konserten i Bergen 8. juni har solgt omtrent like mange billetter som i Trondheim, men her var det Bergenshallen, med en kapasitet på omkring 4.000, som var arena i utgangspunktet.

- Vi er godt fornøyd med billettsalget så langt, sier Frank Nes hos arrangøren, Bergen Live.

Mest gammelt

Når gamle rockehelter er på veien kan det være vanskelig å forutsi hva som kommer av låter. Spesielt fra et band som har et helt nytt dobbeltalbum på vei. Neste uke slipper Judas Priest det doble konseptalbumet «Nostradamus».

Her kan du laste ned tittellåta fra Judas Priest' nye plate «Nostradamus», gratis!

Men arrangørene kan forsikre publikum om at bandet serverer mest av de gamle slagerne de er kjent for.

- Med en setliste bestående nesten utelukkende av gamle og kjente låter er vi ikke i tvil om at dette blir en av sommerens tøffeste konserter, heter det i en pressemelding fra Trondheim Rockfestival.

Og overfor Bergens Tidende forsikrer gitarist Glen Tipton om det samme.

- To-tre nye

– Vi kommer til å spille en del sanger som vi ikke har spilt på noen år. Både de gamle favorittene og nyere ting. Det blir to-tre sanger fra det nye albumet også, sier Judas Priest-gitarist Glenn Tipton til bt.no

- Men siden platen ikke er sluppet ennå er det ingen som kjenner låtene. Da er det ikke noe poeng i å spille for mange av dem. Det blir noe for enhver, sier han videre.

Her er noen klassikere fra Judas Priest:


«Breaking The Law»:


«Living after Midnight», live:


«Parental Guidance», live:


«Turbo Lover»:


«Painkiller»:

Kulturstrøm

  • Mozartkulekonkurs i Saltzburg

    Den ærverdige sjokoladeprodusenten Salzburg Schokolade begjærer nå konkurs. Firmaet har eksistert siden 1800-tallet og lanserte den ikoniske "Mirabell Mozartkugel"-sjokoladen i 1948. Nå mister 140 arbeidere i Mozart-byen jobben, skriver nettstedet The Mayor. Imidlertid vil Mozartkuler fortsatt bli produsert av andre sjokolademerker, ettersom de ikke er opphavsrettslig beskyttet.

  • «Hodejegerne» blir norsk TV-serie

    TV 2 lager en ny stor TV-serie basert på Jo Nesbøs roman «Hodejegerne». I serien spilles hodejegeren Roger Brown av Axel Bøyum, er kjent fra serier som «Heksejakt» og «Heimebane». Serien blir en av kanalens storsatsinger i 2022 , melder VG.