Hopp til innhold

Nordmenn på Europa-toppen i «TV-serieutroskap»

Norske par ligger på Europa-toppen når det gjelder å sniktitte på neste episode av favorittserien sin uten at partneren vet det. Og det kommer de til å fortsette med...

Narcos

Narcos er en av seriene som får norske par til å sniktitte på neste episode uten at partneren vet om det.

Foto: Netflix

Du er alene hjemme, kjæresten din er på helgetur, og du har bare så lyst til å se den siste episoden av TV-serien dere følger sammen.

Du klarte ikke å holde deg, du bare måtte se den. Nå skammer du deg, kanskje bare litt, men du er ikke alene om følelsen.

Norske par ligger på Europatoppen når det kommer til serieutroska og det er bare Spania som ligger over oss på listen. Det viser en ny brukerundersøkelse fra strømmetjenesten Netflix.

– Halvparten av alle par som strømmer TV-serier sammen innrømmer at de har vært serieutro mot partneren sin. Norske par skiller seg faktisk ut som de minst trofaste i Norden, sier talsperson i Netflix, Jai Dattani, til NRK.

Ingen skam å være serieutro

Kjæresten er hjemme igjen, og forteller at nå er det på tide å se den siste episoden, sammen. Sannsynligheten er stor for at du ikke kommer til å fortelle om din lille synd, og du følger lydig og engasjert med for andre gang.

6 av 10 svarer nemlig at de kommer til å fortsette å være serieutro når de vet at de kommer unna med det. Og når de først har satt i gang, så er det nesten umulig å slutte: Hele 83 prosent er serieutro gang på gang, og 45 prosent innrømmer at de har vært det mer enn tre ganger.

Frank Underwood og konen Clair fra House of Cards

House of Cards er en av seriene det sitter lengst inne å sniktitte på for norske par.

Foto: Nathaniel E. Bell / Ap

– Et slags svik

Relasjonsterapeut og komiker Dora Thorallsdottir er blant dem som både har vært serieutro og blitt bedratt. Og selv om hun understreker at det finnes langt verre ting enn dette, så mener hun at man kan oppleve det som et slags svik.

– Nå har vi bestemt oss for å gjøre noe sammen, også går du hen og ser episoder uten meg. Det gir en følelse av å bli litt snytt, sier hun og fortsetter:

– Jeg har jobbet med en del par og dette er langt ned på listen over de viktigste tingene her i livet. Men hvis man har det ganske greit i forholdet og dette skjer flere ganger, kan man oppleve det som at man ikke kan stole på partneren sin.

Dora Thorhallsdottir

Dora Thorallsdottir innrømmer gjerne at hun har vært serieutro.

Foto: John Andresen

Og Thorallsdottir har et lite tips til dem som måtte kjenne seg igjen.

– Vær ærlig og si ifra. Hvis du er i forkant føler ikke den andre seg løyet til.

Akseptert utroskap

Du kan likevel sove trygt selv om du har gått på smell.

I Norge er par som strømmer sammen ganske liberale når det kommer til serieutroskap. 54 prosent av nordmennene sier at serieutroskap «ikke er ille i det hele tatt».

I Hongkong derimot mener 40 prosent at serieutroskap er verre enn å ha en ekte affære.

Kulturstrøm

 • Fitness-guru Richard Simmons er død

  Fitness-guru Richard Simmons er død, det melder flere amerikanske medier. Han ble funnet død i sitt eget hjem. Han var også kjent for å være stemmeskuespiller og radiovert.

  Richard Simmons
  Foto: Richard Shotwell / AP
 • Ny «Euphoria»-sesong spilles inn på nyåret

  Etter måneder med spekulasjoner er det endelig bestemt at det blir en ny sesong av braksuksessen «Euphoria», skriver NTB.

  Ungdomsserien har blitt en av verdens mest populære TV-serier de siste årene. Det er tre år siden forrige sesong ble lansert.

  Nå skriver Hollywood Reporter produksjonen av en ny sesong går i gang i januar 2025.