Hopp til innhold

Nordmann topper Billboard-liste

Norske William Wiik Larsen (29) har gått fra hip hop til country, og lykkes godt med det.

William «Nasty Kutt» Wiik Larsen

HIT-MASKIN: William Wiik Larsen har tidligere skrevet hits for Nico & Vinz, nå gjør han det samme for den amerikanske country-duoen Florida Georgia Line. Den norske produsenten har nå fast base i Los Angeles.

Foto: Julian Alexander

Den populære country-duoen Florida Georgia Line er på førsteplass på Billboard Hot Country Songs-listen med singelen «H.O.L.Y.». Det er en låt som Oslo-gutten William Wiik Larsen aka Will IDAP, tidligere kjent som «Nasty Kutt», har vært med på å skrive og produsere.

Den norske produsenten er en ringrev innen norsk hiphop, og har tidligere jobbet med artister som Karpe Diem og Onkl P, samt det oslobaserte musikkollektivet Pass It. Men nå gjør han det altså stort i en helt annen sjanger.

– Det er utrolig at «H.O.L.Y.» er nummer én på listen. Jeg synes det er morsomt å nå ut i så mange sjangre som mulig, og det er definitivt første gang jeg lager en country-låt som gjør det så bra. Jeg er veldig takknemlig, sier William Wiik Larsen til Music Norway.

Se låten her:

Nettstedet 730.no var først med å omtale saken.

Skrevet på Vålerenga, endte opp på Billboard

Det er ikke første gang Larsen får en av låtene sine på amerikanske listetopper, han har også bidratt på Nico & Vinz-hiten «Am I Wrong», en sang som havnet på fjerdeplass på Billboard Hot 100 i 2014.

Han skjønte tidlig at «Am I Wrong», som solgte 2,2 millioner eksemplarer i løpet av 2014, hadde et stort potensial.

– Vi så for oss at den kunne gjøre det veldig bra – i hvert fall i Europa. Vi var innstilt på at dette var noe vi kunne få til, og dette sammenfalt også med en periode hvor jeg begynte å få litt oppdrag i USA. Men vi vedda vel ikke akkurat på at dette kom til å skje, selv om alle var innstilt på bare å kjøre på. Låten er tross alt spilt inn i et lite studio på Vålerenga. Dette er bare et resultat av mange drømmer og god energi, sier han på telefon fra Los Angeles, fortalte produsenten til NRK i 2014.

8 år gamle William Wiik Larsen, alias Nasty Cut, ble kronet til kongen av norske DJ-er, da han vant

DEN GANG: 18 år gammel ble William Wiik Larsen, alias Nasty Cut, kronet til kongen av norske DJ-er da han vant den norske delfinalen i verdensmesterskapet i platesnurring i 2004. Nå topper han Billboards country-liste. F.v.: Tore Asgaard, Sølve Nicolay Thobro Lauvås, Øivind Håkestad, Kjetil Svendsen, Oiva Ranta, Magnus Høiberg, William Wiik Larsen og Endre Alsaker- Nøstdahl.

Foto: Larsen, Håkon Mosvold / NTB scanpix

Kulturstrøm

Flere kulturnyheter